Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

#EBA - Supervisor säger att EU: s banksektor gick in i krisen med solida kapitalpositioner och förbättrad tillgångskvalitet

publicerade

on

Europeiska bankmyndigheten (EBA) publicerade idag (9 juni) den sjunde EU-omfattande övningen. Denna ytterligare information lämnas som ett svar på utbrottet av COVID-19 och ger marknadsaktörerna bankuppgifter från och med den 31 december 2019, före krisstart. Uppgifterna bekräftar att EU: s banksektor gick in i krisen med solida kapitalpositioner och förbättrad tillgångskvalitet, men visar också den betydande spridningen mellan bankerna.

CET1-förhållande

NPL-förhållande

Hävstångsgrad

(Övergångs)

(fulladdad)

(helt infasad)

25: e pct

13.9%

13.4%

1.2%

4.9%

Vägt genomsnitt

15.1%

14.8%

2.7%

5.5%

75: e pct

18.5%

18.4%

4.3%

8.4%

Kommentar om publiceringen av resultaten, EBA-ordförande Jose Manuel Campa (avbildad) sade: ”EBA anser att tillhandahållandet till marknadsaktörerna av kontinuerlig information om bankernas exponeringar och tillgångskvalitet är avgörande, särskilt i stunder av ökad osäkerhet. Spridningen av bankernas data kompletterar vår pågående övervakning av riskerna och sårbarheterna i banksektorn och bidrar till att bevara den finansiella stabiliteten på den inre marknaden. ”

I samband med en oöverträffad hälsokris bekräftar EU-omfattande uppgifter om öppenhet att banker gick in i denna utmanande period i en starkare position än i tidigare kriser i linje med EBA: s ''Tematisk notering om de första insikterna i Covid-19-påverkan'. Jämfört med den globala finansiella krisen 2008–2009 har bankerna nu större kapital- och likviditetsbuffertar.

EU-banker rapporterade ökade kapitaltal under 2019. EU: s vägda genomsnittliga CET1 fulladdade kapitalkvot var 14.8% från och med det fjärde kvartalet 4, cirka 2019 bps högre än tredje kvartalet 40. Trenden stöds av högre kapital, men också kontrakterande riskbelopp (REA) ). Från och med december 3 rapporterade 2019% av bankerna om en CET2019-fullastad kapitalkvot över 75% och alla banker rapporterade en kvot över 1%, långt över lagstadgade krav. Jämfört med föregående kvartal förblev interkvartilområdet stabilt.

EU: s vägda helt infasade hävstångsgrad uppgick till 5.5% i december 2019. Hävstångsgraden ökade med 30 bps jämfört med föregående kvartal, drivet av stigande kapital och minskande exponeringar. Den lägsta rapporterade hävstångsgraden var 4.7% på landsnivå och 1.6% på banknivå.

EU-bankernas tillgångskvalitet har utvecklats under de senaste åren. Från och med fjärde kvartalet 4 sjönk EU: s vägda genomsnittliga NPL-kvot till 2019%, 2.7 bps lägre än under tredje kvartalet 20. Kvoten för fjärde kvartalet var den lägsta sedan EBA införde en harmoniserad definition av NPL: er i alla europeiska länder. Spridningen i NPL-kvoten mellan länderna var fortsatt stor, med få banker som fortfarande rapporterade tvåsiffriga kvoter, även om det interkvartila intervallet under det sista kvartalet komprimerade med 3 bps till 2019%.

  • EBA skjutit upp hela EU: s stresstestövning till 2021 för att låta bankerna fokusera på och säkerställa kontinuiteten i sina kärnverksamheter, inklusive stöd för sina kunder.
  • EBA har genomfört öppenhetsövningar på EU-nivå på årsbasis sedan 2011. Öppenhetsövningen är en del av EBA: s pågående ansträngningar för att främja öppenhet och marknadsdisciplin på EU: s finansmarknad och kompletterar bankernas egna pelare 3-upplysningar, som fastställs i EU: s kapitalkravsdirektiv (CRD). Till skillnad från stresstester är övningar i öppenhet enbart avslöjningsövningar där endast bank-för-bank-uppgifter publiceras och inga chocker tillämpas på de faktiska uppgifterna.
  • Våren 2020-övningsövningen täcker 127 banker från 27 EES-länder, och data avslöjas på den högsta konsolideringsnivån från september 2019 och december 2019. Öppenheten för öppenhet förlitar sig fullt ut på övervakningsrapporteringsdata.
  • Tillsammans med datasättet tillhandahåller EBA också ett dokument som belyser nyckelstatistiken härrörande från datasatsen, och ett brett utbud av interaktiva verktyg som gör det möjligt för användare att jämföra och visualisera data med hjälp av kartor på ett land och en bank för banknivå.

 

coronavirus

Andra året av pandemi 'kan till och med vara hårdare': WHO: s Ryan

publicerade

on

By

VEM
Det andra året av COVID-19-pandemin kan vara hårdare än det första med tanke på hur det nya coronaviruset sprider sig, särskilt på norra halvklotet när mer smittsamma varianter cirkulerar, sade Världshälsoorganisationen (WHO) på onsdagen (13 januari), skriva Stephanie Nebehay i Genève och John Miller i Zürich.

"Vi går in i ett andra år av detta, det kan till och med vara tuffare med tanke på överföringsdynamiken och några av de frågor som vi ser", sa Mike Ryan, WHO: s främsta nödtjänsteman, under ett evenemang på sociala medier.

Det globala antalet dödsfall närmar sig 2 miljoner människor sedan pandemin började, med 91.5 miljoner människor smittade.

WHO, i sin senaste epidemiologiska uppdatering som publicerades över natten, sade att efter två veckor med färre fall rapporterades rapporterades cirka fem miljoner nya fall förra veckan, det troliga resultatet av en försumring av försvar under semestern där människor - och viruset - kom tillsammans.

”Visst på norra halvklotet, särskilt i Europa och Nordamerika, har vi sett den här typen av perfekt säsongsstorm - kyla, människor som går in, ökad social blandning och en kombination av faktorer som har drivit ökad överföring i många, många länder, ”Sa Ryan.

Maria Van Kerkhove, WHO: s tekniska ledare för COVID-19, varnade: "Efter semestern kommer situationen i vissa länder att bli mycket värre innan den blir bättre."

Mitt i växande rädsla för den mer smittsamma koronavirusvarianten som först upptäcktes i Storbritannien men nu förankrad över hela världen, meddelade regeringar över hela Europa på onsdagen strängare, längre koronavirusrestriktioner.

Detta inkluderar hemmakontors krav och butiksstängningar i Schweiz, ett utökat italienskt undantagstillstånd COVID-19 och tyska ansträngningar för att ytterligare minska kontakterna mellan personer som hittills skylts för misslyckade ansträngningar för att få kontroll över koronaviruset.

"Jag är orolig för att vi kommer att förbli i detta mönster av topp och dal och topp och dal, och vi kan göra bättre", sa Van Kerkhove.

Hon efterlyste en fysisk distansering och tillade: "Ju längre, desto bättre ... men se till att du håller det avståndet från människor utanför ditt närmaste hushåll."

Fortsätt läsa

coronavirus

Spela in dagliga tyska COVID-dödsfall gnistrar Merkels "mega-lockdown" -plan: Bild

publicerade

on

By

Tyskland registrerade ett nytt rekordantal dödsfall från koronaviruset på torsdagen (14 januari), vilket ledde till att man krävde en ännu hårdare avstängning efter att landet framträdde relativt oskadd 2020. skriva och

Kansler Angela Merkel (avbildad) ville ha en "mega-lockdown", massförsäljande tidning Bild rapporterade och stängde landet nästan helt av rädsla för den snabbt spridande varianten av viruset som först upptäcktes i Storbritannien.

Hon övervägde åtgärder inklusive att stänga av både lokal och långväga kollektivtrafik, även om sådana steg ännu inte hade beslutats, rapporterade Bild.

Medan Tysklands totala dödsfall per capita sedan pandemin började förbli mycket lägre än USA, har dess dagliga dödlighet per capita sedan mitten av december ofta översteg USA: s.

Tysklands dagliga antal dödsfall motsvarar för närvarande cirka 15 dödsfall per miljon människor, mot 13 amerikanska dödsfall per miljon.

Robert Koch Institute (RKI) rapporterade 25,164 1,244 fall av newcoronavirus och 43,881 XNUMX dödsfall, vilket ledde till att Tysklands totala dödsavgift sedan pandemin började uppgå till XNUMX XNUMX.

Tyskland lyckades ursprungligen pandemin bättre än sina grannar med en strikt låsning förra våren, men det har sett en kraftig ökning av fall och dödsfall de senaste månaderna, och RKI säger att folk inte tog viruset tillräckligt på allvar.

RKI-presidenten Lothar Wieler sa på torsdag att begränsningar inte genomfördes lika konsekvent som de var under den första vågen och sa att fler människor borde arbeta hemifrån och tillade att den nuvarande avstängningen måste skärpas ytterligare.

Tyskland införde en partiell låsning i november som höll butiker och skolor öppna, men det skärpte reglerna i mitten av december, stängde icke-nödvändiga butiker och barn har inte återvänt till klassrum sedan julhelgen.

Sjukhus i tio av Tysklands 10 stater stod inför flaskhalsar, eftersom 16% av intensivvårdsavdelningen ockuperades av coronaviruspatienter, sa Wieler.

Ett möte med regionala ledare som planerades den 25 januari för att diskutera huruvida förlängningen till februari skulle förlängas bör föras fram, säger Winfried Kretschmann, premiären i delstaten Baden-Württemberg.

Merkel skulle tala med ministrarna på torsdag om att öka produktionen av vacciner.

Hittills har endast cirka 1% av den tyska befolkningen vaccinerats, eller 842,455 XNUMX personer, rapporterade RKI.

Tyskland har hittills registrerat 16 fall av personer med den snabbt spridande stammen av viruset som först upptäcktes i Storbritannien och fyra med stammen från Sydafrika, sa Wieler, även om han erkände att gensekvensering av prover inte gjordes i stort.

Wieler uppmanade personer som erbjöds en COVID-19-vaccination att acceptera den.

"I slutet av året kommer vi att ha denna pandemi under kontroll," sa Wieler. Det skulle då finnas tillräckligt med vaccin för att inokulera hela befolkningen, sade han.

Fortsätt läsa

coronavirus

Ryssland lämnar in Sputnik V-vaccin för EU-godkännande, säger RDIF-chef

publicerade

on

By

Ryssland kommer att lämna in en formell ansökan till Europeiska unionen nästa månad för godkännande av sitt Sputnik V-coronavirusvaccin, sade chefen för Rysslands suveräna förmögenhetsfond idag (14 januari). skriver Andrew Osborn och Polina Ivanova.

Peer-reviewed resultat av vaccinet skulle släppas inom kort och skulle visa dess höga effektivitet, sa fondchef Kirill Dmitriev i en intervju vid Reuters Next-konferensen.

Han sa att Sputnik V skulle produceras i sju länder. Han tillade att tillsynsmyndigheter i nio länder förväntas godkänna vaccinet för hushållsbruk denna månad. Det har redan godkänts i Argentina, Vitryssland, Serbien och på andra håll.

Ryssland, som har världens fjärde högsta antal COVID-19-fall, planerar att påbörja massvaccinationer nästa vecka.

För mer täckning från Reuters Next-konferensen, klicka här.

För att se Reuters Next live, besök här.

Fortsätt läsa
Annons

Twitter

Facebook

trend