Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Affären undertecknades för att skydda tusentals urfolk

publicerade

on

Rysslands metall- och gruvgigant Nornickel har tecknat ett samarbetsavtal med föreningarna som representerar ursprungsbefolkningen på Taimyrhalvön, ett avlägset arktiskt land som kallas "Rysslands sista gräns" och erbjuder ett femårigt stödprogram till ett värde av 2 miljarder rubel (över 22 euro) miljoner till aktuell växelkurs), skriver Martin Banks.

Detta stora drag visar att gruvföretaget engagerar sig med de inhemska samhällena i de områden där det verkar. Frågan har kommit under rampljuset nyligen efter att en annan global gruvarbetare Rio Tinto mötte upprördhet efter att den förstörde en 46,000 XNUMX år gammal inhemsk kulturarv i västra Australien.

Nornickels stödprogram, undertecknat på fredag, innehåller ett brett spektrum av initiativ som syftar till att skydda den naturliga livsmiljön och stödja ursprungsbefolkningernas traditionella aktiviteter.

Pengarna kommer att användas för att bygga nya hem, sjukhus, skolor, för infrastrukturella och kulturella projekt.

Initiativet togs fram efter 100 intervjuer och olika undersökningar av urbefolkningen. Prioriterade områden för stöd identifierades som skapandet av säsongsarbeten inom turism och andra industrier, renskötsel, fiske och jakt. De 40 nya initiativen inkluderar även verkstäder för ren- och fiskbearbetning, inköp av kylenheter, byggande av ett etniskt komplex med verkstäder för pälsbearbetning och subventioner av helikoptertransporter.

Nornickels federala och regionala program vice president Andrey Grachev sa att programmet syftar till att "stimulera urbefolkningens ekonomiska aktivitet och underlätta användningen av förnybara resurser - grunden för deras traditionella livsstil".

Han tillade: "Nornickel har en lång historia av nära samarbete med organisationer som företräder inhemska samhällsintressen i våra verksamhetsregioner, vilket säkerställer öppenhet i beslutsfattandet och att gemensamma projekt genomförs på ett så effektivt sätt som möjligt."

Ytterligare kommentarer kommer från Grigory Ledkov, ordförande för sammanslutningen av inhemska minoriteter i norr i Sibirien och Ryska federationens Fjärran Östern, som sade att avtalet ”kan tjäna som ett exempel för andra företag, eftersom det betonar vikten av att bevara urbefolkningens livsmiljö och skydda våra värderingar och traditioner. ”

Han sade att det att samla åsikter från inhemska befolkningar var ”ett stort steg i rätt riktning och kommer att tjäna som modell för framtida projekt av detta slag”.

Resultaten av denna övning sade han: ”Kommer att hjälpa till att utveckla initiativ som kommer att vara av yttersta vikt för inhemska befolkningar.

"Detta avtal kommer att hjälpa oss att hitta nya gemensamma tillvägagångssätt för hållbart boende och arbete i norr samt att lösa andra pressande frågor som lokala samhällen står inför."

Företaget erbjuder redan en rad stöd i regionen, allt från lufttransport, anskaffning av byggmaterial och diesel, samt kulturella evenemang och fester.

Avtalet undertecknades i Moskva av Grachev och Ledkov tillsammans med Artur Gayulsky, ordförande för regionala föreningen för urbefolkningar i Krasnoyarsk-territoriet, och Grigory Dyukarev, ordförande för föreningen för inhemska minoriteter i Taimyr, Krasnoyarsk-territoriet.

Nornickel, världens största producent av palladium och högkvalitativt nickel, har redan investerat 277 miljoner rubel (över 3 miljoner euro) mellan 2018 och 2020 för att stödja och utveckla regionerna.

Brexit

Vi är besvikna över EU men en överenskommelse kan göras, säger Raab

publicerade

on

By

Storbritannien är besviken över Europeiska unionens krav på att London ger fler eftergifter för att säkra en handelsavtal men en överenskommelse är nära och kan göras, sade den brittiska utrikesminister Dominic Raab på fredagen (16 oktober), skriver Guy Faulconbridge och Paul Sandle.

”Vi är besvikna och förvånade över resultatet av Europeiska rådet”, sa Raab till Sky News.

”Vi har fått höra att det måste vara Storbritannien som gör alla kompromisser de kommande dagarna, som inte kan vara rätt i en förhandling, så vi är förvånade över det men premiärministern kommer att säga mer om detta senare idag."

"Med detta sagt är vi nära", sa Raab om en affär. "Med god vilja på båda sidor kan vi komma dit."

Fortsätt läsa

coronavirus

Frankrike rapporterar mer än 25,000 24 nya koronavirusinfektioner under det senaste dygnet

publicerade

on

By

En läkare, som bär en skyddsmask och en skyddsdräkt, arbetar på intensivvårdsavdelningen (ICU) där patienter som lider av koronavirussjukdomen (COVID-19) behandlas på sjukhuset Bethune-Beuvry i Beuvry, Frankrike. REUTERS / Pascal Rossignol

Det franska hälsovårdsministeriet rapporterade 25,086 24 nya bekräftade fall av koronavirus på 16 timmar på fredag ​​(30,621 oktober), efter att ha rapporterat 15 XNUMX rekord på torsdagen (XNUMX oktober). skriver Geert De Clercq i Paris.

Det rapporterades också att 122 personer hade dött av koronavirusinfektion på sjukhus under det senaste dygnet, jämfört med 24 på torsdag. Inklusive dödsfall i äldreboenden - som ofta rapporteras i flera dagars satser - ökade antalet dödsfall med 88 på fredagen.

Det totala antalet infektioner sedan årets början uppgår nu till 834,770 33,303, det sammanlagda antalet döda till XNUMX XNUMX.

Antalet människor på sjukhus med COVID-19 ökade med 437 till 10,042 10,000, vilket översteg 50 1,800 för första gången sedan mitten av juni, och antalet personer i intensivvården ökade med XNUMX till XNUMX XNUMX, en nivå som senast sågs i mitten av maj.

Under de senaste sju dagarna har Frankrike registrerat nästan 14,800 132,430 nya koronavirusinfektioner, vilket är mer än de XNUMX XNUMX som registrerats under hela två månaders låsning från mitten av mars till mitten av maj.

Fortsätt läsa

Försvar

Frankrike kommer att reagera med den största fastheten efter attacken - PM

publicerade

on

By

Fransk premiärminister Jean Castex
Denis Charlet / Pool via REUTERS

Frankrike kommer att reagera med största fasthet efter att en skollärare halshöggs på gatan i en förort i Paris på fredag ​​efter att han visat sina elever teckningar av profeten Mohammad, sade premiärminister Jean Castex på lördag (17 oktober). skriver Sybille de La Hamaide.

"Genom en av dess försvarare är det republiken som har slagits i hjärtat av islamistisk terrorism", skrev Castex på Twitter.

”I solidaritet med sina lärare kommer staten att reagera med den största fasthet så att republiken och dess medborgare lever, fritt! Vi kommer aldrig ge upp. Aldrig."

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend