Anslut dig till vårt nätverk!

Allmänt

Greyhound Racings växande popularitet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Vinthundskapplöpning, ungefär som hästkapplöpning, är en sport som många kan njuta av. Den kanske inte har riktigt aktning av sin motsvarighet på hästar, men vinthundsracing är ett utmärkt sätt att umgås med vänner, familj och arbetskollegor, och det blir allt mer populärt bland unga sportfantaster.


Storbritannien och Irland har alltid haft en samhörighet med sporten, men spänningen med en natt på banan och att se lopp från hela världen har spridit sina vingar över hela Europa de senaste åren.


Varför är Greyhound Racing så populärt?

Med en blandning av kärleken till sport och kärleken till hundar över hela världen, kombinerar vinthundsracing de två för att ge en anledning att engagera sig av mer än en anledning.
Naturligtvis är en annan stor del av populariteten det satsa på greyhound racing har gått med i fotboll och hästkapplöpning som en stor anledning till att yngre fans nu följer sporten. Det är särskilt populärt bland sportbettingfans i Storbritannien och Irland.
Greyhoundracing ger också fans som går på en bana en chans att bevittna hundarnas otroliga atletiska förmåga och på nära håll se engagemanget och omsorgen från sina ägare och tränare när de förbereder sina löpare för action.

Som namnet antyder är vinthundsracing där extremt atletiska hundar tävlar med varandra runt en bana för att se vilken som har störst hastighet och uthållighet. Totalt sex till åtta hundar kämpar mot varandra om segern och jagar en mekanisk hare över en mängd olika distanser.
Löparna är först lastas i fällor' med portarna öppna när den mekaniska haren går förbi. När fällorna öppnas, tävlar de inblandade hundarna för att ta sig till den första kurvan i bästa position, och loppet börjar sedan på allvar när de rusar nerför rakan.
Den första hunden som passerar linjen framför utses till vinnare.


Greyhound Racing Runt Världen
Även om Storbritannien och Irland är de länder där vinthundsracing är mest populärt, fortsätter det att växa sin popularitet på andra håll i världen. Australien och Nya Zeeland har etablerat en mycket populär greyhoundracing-scen, samtidigt som intresset för sporten i USA också är på uppgång.

Mexiko har också en växande greyhound-fanbas, medan delar av Asien fortsätter att använda sporten som en del av sin enorma sport- och bettingindustri.

Annons


De stora loppen
Engelska Greyhound Derby
Den utan tvekan mest kända vinthundsloppet i världen är den prestigefyllda Engelska Greyhound Derby. Derbyt går tillbaka till 1927 och körs på Colwick Park i Nottingham, England, och är det mest eftertraktade av alla priser som sporten har att erbjuda.
Engelska ekar
Oaks är motsvarigheten till Derby men är begränsad till honhundar. För närvarande, körs på Swindon Racetrack i Storbritannien, det kanske inte är lika värdefullt som Derbyt, men är lika prestigefyllt.
Greyhound racing var en gång känd som en nischsport som bara de som är involverade i branschen åtnjuter, men det lockar nu intresse från andra sportfantaster som börjar inse det roliga och spänningen som den har att erbjuda.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

trend