Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Tonio Borg ny hälsokommissionär

DELA MED SIG:

publicerade

on

tonio-borgLedamöterna röstar onsdagen den 21 november om Tonio Borgs nominering till kommissionär för hälso- och konsumentskydd. Under de senaste veckorna har Maltas utrikesminister utsatts för en omfattande granskning av parlamentet för att kontrollera sin lämplighet för tjänsten. Följ omröstningen i plenum live på vår hemsida kl 12.20 på onsdagen för att ta reda på om han har lyckats övertyga dem.

Som en del av parlamentets granskning ombads Borg att svara skriftligt på fem frågor från parlamentsledamöter samt delta i en tre timmar lång grillning av tre parlamentariska utskott. Att bedöma framtida kommissionsledamöters lämplighet är en viktig del av parlamentets tillsynsbefogenheter. Det tjänar också till att öka insynen i nomineringsprocessen.

 

Anna van Densky

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend