Anslut dig till vårt nätverk!

Aviation / flygbolag

Storbritanniens #HeathrowAirport-passagerare minskade med 88% under pågående resebegränsningar

publicerade

on

Storbritanniens Heathrow Airport förnyade sin begäran om COVID-19-testning på flygplatserna på tisdagen (11 augusti), eftersom den rapporterade om ett 88% steg i juli-passagerarantalet på grund av pågående resebegränsningar som den sade strykte den brittiska ekonomin, skriver James Davey.

Heathrow, som ägs av en grupp investerare inklusive Spaniens Ferrovial (FER.MC), Qatar Investment Authority och China Investment Corp, sa 60% av Heathrows ruttnät förblev jordat, vilket kräver passagerare att karantänera i 14 dagar vid ankomst.

Trots tusentals briter som semester på utlandet efter månader med lockdown har regeringen redan lagt om karantän vid ankomster från Spanien, Luxemburg, Belgien, Bahamas och Andorra.

Förra veckan sa finansminister Rishi Sunak att regeringen inte skulle tveka att lägga till fler länder på sin karantänlista när han frågades om Frankrike också kunde gå med i den.

Heathrow anser dock att flygplatstestning av passagerare säkert kan hålla rutter öppna och starta om andra för att hjälpa Storbritanniens ekonomiska återhämtning.

"Tiotusentals arbetstillfällen går förlorade eftersom Storbritannien fortfarande är avstängd från kritiska marknader som USA, Kanada och Singapore," sade Heathrows VD John Holland-Kaye.

"Regeringen kan rädda jobb genom att införa tester för att minska karantän från länder med högre risk, samtidigt som allmänheten skyddas från en andra våg av COVID."

Över 860,000 88 passagerare reste genom Heathrow i juli - en minskning med 4% jämfört med föregående år, men en liten uppgång i trafiken sedan pandemin började, driven av den brittiska regeringens skapande av de första "resekorridorerna" den XNUMX juli.

Aviation strategi för Europa

Single European Sky: För en mer hållbar och motståndskraftig flygtrafikledning

publicerade

on

Europeiska kommissionen är föreslår en uppgradering av regelverket för det gemensamma europeiska luftrummet som följer den europeiska gröna affären. Målet är att modernisera hanteringen av det europeiska luftrummet och skapa mer hållbara och effektiva flygvägar. Detta kan minska upp till 10% av flygutsläpp.

Förslaget kommer eftersom den kraftiga nedgången i flygtrafiken orsakad av coronaviruspandemin kräver mer motståndskraft hos vår flygtrafikledning genom att göra det lättare att anpassa trafikförmågan till efterfrågan.

Transportkommissionär Adina Vălean förklarade: ”Flygplan sicksackar ibland mellan olika luftrumsblock, vilket ökar förseningarna och förbrukat bränsle. Ett effektivt flygtrafikledningssystem innebär mer direkta rutter och mindre förbrukad energi, vilket leder till mindre utsläpp och lägre kostnader för våra flygbolag. Dagens förslag om att se över det gemensamma europeiska luftrummet kommer inte bara att minska luftfartsutsläppen med upp till 10% från en bättre hantering av flygvägar, utan också stimulera digital innovation genom att öppna marknaden för datatjänster i sektorn. Med de nya föreslagna reglerna hjälper vi vår flygsektor att gå vidare med de dubbla gröna och digitala övergångarna. ”

Att inte anpassa flygtrafikkontrollens kapacitet skulle leda till ytterligare kostnader, förseningar och koldioxidutsläpp. År 2 kostade endast förseningar EU 2019 miljarder euro och ledde till 6 miljoner ton (Mt) överskott av koldioxid. Under tiden innebär det att onödiga koldioxidutsläpp krävs att tvinga piloter att flyga i överbelastat luftrum snarare än att ta en direktflygväg, och detsamma är fallet när flygbolagen tar längre rutter för att undvika laddningszoner med högre priser.

Den europeiska gröna affären, men också ny teknisk utveckling, såsom bredare användning av drönare, har satt digitalisering och avkolning av transporter i centrum för EU: s luftfartspolitik. Att begränsa utsläppen är dock fortfarande en stor utmaning för luftfarten. Det gemensamma europeiska luftrummet banar därför väg för ett europeiskt luftrum som används optimalt och omfattar modern teknik. Det säkerställer nätverkshantering som gör det möjligt för flygrumsanvändare att flyga miljövänliga rutter. Och det tillåter digitala tjänster som inte nödvändigtvis kräver närvaro av lokal infrastruktur.

För att säkra säkra och kostnadseffektiva flygledningstjänster föreslår kommissionen åtgärder som:

  • Stärka det europeiska nätverket och dess ledning för att undvika trängsel och suboptimala flygvägar.
  • främja en europeisk marknad för datatjänster som behövs för en bättre flygtrafikledning;
  • effektivisera den ekonomiska regleringen av flygtrafiktjänster som tillhandahålls på medlemsstaternas vägnar för att stimulera ökad hållbarhet och motståndskraft, och
  • främja bättre samordning för definition, utveckling och distribution av innovativa lösningar.

Nästa steg

Det nuvarande förslaget kommer att överlämnas till rådet och parlamentet för överläggningar, vilket kommissionen hoppas kommer att slutföras utan dröjsmål.

Efter det slutgiltiga antagandet av förslaget måste genomförandeakter och delegerade akter förberedas med experter för att ta itu med mer detaljerade och tekniska frågor.

Bakgrund

Initiativet för det gemensamma europeiska luftrummet lanserades 2004 för att minska fragmenteringen av luftrummet över Europa och för att förbättra prestanda för flygtrafikledning när det gäller säkerhet, kapacitet, kostnadseffektivitet och miljö.

Ett förslag till en översyn av det gemensamma europeiska luftrummet (SES 2+) lades fram av kommissionen 2013, men förhandlingarna har stannat i rådet sedan 2015. År 2019 en grupp av kloka personer, bestående av 15 experter inom området, inrättades för att bedöma den nuvarande situationen och framtida behov för flygtrafikledning i EU, vilket resulterade i flera rekommendationer. Kommissionen ändrade sedan sin text från 2013, införde nya åtgärder och utarbetade ett separat förslag om ändring av EASA-grundförordningen. De nya förslagen åtföljs av ett arbetsdokument från presenteras här.

Mer

Frågor och svar: Single European Sky: för en effektiv och hållbar ledning av flygtrafiken

Fortsätt läsa

Aviation / flygbolag

#Aviation - Uttalande av kommissionär Vălean om kommissionens avsikt att förlänga slot-dispensen

publicerade

on

Transportkommissionär Adina Vălean har utfärdat ett uttalande efter antagandet av kommissionen rapport om den potentiella förlängningen av Ändring av slotförordningen.

Kommissionär Vălean sa: ”Rapporten visar att flygtrafiknivåerna förblir låga, och ännu viktigare, de kommer sannolikt inte att återhämta sig inom en snar framtid. I detta sammanhang gör bristen på säkerhet över ankomst- och avgångstider det svårt för flygbolagen att planera sina tidtabeller, vilket gör planeringen svår för flygplatser och passagerare. För att tillgodose behovet av säkerhet och svara på trafikdata tänker jag förlänga kortavståendet för vintersäsongen 2020/2021 till den 27 mars 2021. ”

Det fullständiga uttalandet är tillgängligt nätet.

Fortsätt läsa

Aviation / flygbolag

Kommissionen godkänner rumänsk lånegaranti på 62 miljoner euro för att kompensera Blue Air för skador som orsakats på grund av #Coronavirus-utbrott och förse flygbolaget med brådskande likviditetsstöd

publicerade

on

Europeiska kommissionen har enligt EU: s regler för statligt stöd godkänt en rumänsk lånegaranti på upp till cirka 62 miljoner euro (ungefär RON 301 miljoner) till förmån för det rumänska flygbolaget Blue Air. Blue Air är ett privat rumänskt flygbolag med baser i Rumänien, Italien och Cypern. Det kvalificerade sig som ett företag i svårigheter före koronavirusutbrottet, det vill säga den 31 december 2019. Mer specifikt var företaget förlusttagande på grund av de omfattande investeringar som det gjorde sedan 2016 för att förbättra sitt nätverk av rutter. Flygbolaget hade återgått till lönsamhet under 2019 och början av 2020, men det led betydande förluster på grund av koronavirusutbrottet.

Åtgärden består av en offentlig garanti på upp till cirka 62 miljoner euro på ett lån till flygbolaget som kommer att fördelas enligt följande: i) cirka 28 miljoner euro offentlig garanti för att kompensera Blue Air för den skada som direkt orsakats av koronavirusutbrottet mellan den 16 mars 2020 och 30 juni 2020; och ii) cirka 34 miljoner euro i räddningshjälp i form av en offentlig garanti på ett lån som är avsett att delvis täcka Blue Airs akuta likviditetsbehov till följd av de höga driftsförluster som det har upplevt efter koronavirusutbrottet. Blue Air är inte berättigat att få stöd enligt kommissionens tillfälliga ramverk för statligt stöd, riktat till företag som inte redan hade svårigheter den 31 december 2019.

Kommissionen har därför utvärderat åtgärden enligt andra regler för statligt stöd i enlighet med Rumäniens anmälan. När det gäller skadekompensationen bedömde kommissionen åtgärden enligt artikel 107 (2) (b), som gör det möjligt för kommissionen att godkänna statliga stödåtgärder som beviljats ​​av medlemsstaterna för att kompensera specifika företag för de skador som direkt orsakats av exceptionella händelser, såsom koronavirusutbrottet.

När det gäller räddningsstödet bedömde kommissionen det enligt kommissionens 2014 Riktlinjer för statligt stöd till räddning och omstrukturering, som gör det möjligt för medlemsstaterna att stödja företag i svårigheter, särskilt förutsatt att de offentliga stödåtgärderna är begränsade i tid och omfattning och bidrar till ett mål av gemensamt intresse. Kommissionen drog därför slutsatsen att den rumänska åtgärden överensstämmer med EU: s regler för statligt stöd.

Verkställande direktör Margrethe Vestager, ansvarig för konkurrenspolitiken, sa: ”Flygsektorn har drabbats hårt av koronavirusutbrottet. Denna rumänska lånegaranti på 62 miljoner euro kommer delvis att göra det möjligt för Rumänien att kompensera Blue Air för skadan som orsakats av koronavirusutbrottet. Samtidigt kommer det att förse flygbolaget med de resurser som krävs för att tillgodose en del av dess akuta och omedelbara likviditetsbehov. Detta kommer att undvika störningar för passagerare och säkerställa regional anslutning, särskilt för det stora antalet rumänska medborgare som arbetar utomlands och för många små lokala företag som är beroende av billiga biljetter som erbjuds av Blue Air på ett nätverk av rutter som syftar till att tillgodose deras specifika behov. Vi fortsätter att arbeta med medlemsstaterna för att diskutera möjligheter och hitta användbara lösningar för att bevara denna viktiga del av ekonomin i enlighet med EU: s regler. ”

A fullt pressmeddelande finns tillgänglig online.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend