Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Kommissionen godkänner tjeckiskt hyreskompensationssystem på 110 miljoner euro för att stödja företag som drabbats av coronavirusutbrottet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen godkände ett tjeckiskt schema för 3 miljarder CZK (ungefär 110.5 miljoner euro) för att stödja detaljhandelsföretag och serviceföretag som hyra lokaler, som var begränsade eller förbjudna att genomföra sin verksamhet på grund av de åtgärder som regeringen infört inom ramen för coronavirus utbrott. Systemet godkändes under statligt stöd Tillfälligt ramverk.

Det offentliga stödet, som kommer att ha formen av direkta bidrag, kommer att täcka 50 % av hyran för månaderna juli, augusti och september 2020. Syftet med systemet är att mildra den likviditetsbrist som de berörda företagen står inför på grund av till de åtgärder som vidtagits av den tjeckiska regeringen för att begränsa spridningen av coronaviruset.

Kommissionen fann att det tjeckiska systemet är i linje med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet, (i) stödet per företag kommer inte att överstiga €800,000 30 enligt bestämmelserna i det tillfälliga ramverket; och (ii) systemet kommer att gälla till den 2021 juni 107. Kommissionen drog slutsatsen att systemet är nödvändigt, lämpligt och proportionerligt för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i linje med artikel 3 b i EUF-fördraget och villkoren i det tillfälliga ramverket.

På denna grund godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om det tillfälliga ramverket och andra åtgärder som vidtagits av kommissionen för att hantera den ekonomiska effekten av koronaviruspandemin kan hittas här.. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.59118 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend