Anslut dig till vårt nätverk!

Aviation / flygbolag

Europaparlamentet denna vecka: Trojkautredning, flygresor, Ukraina

DELA MED SIG:

publicerade

on

20120124PHT36092_originalEn delegation kommer denna vecka (27-31 januari) att resa till Grekland för att undersöka konsekvenserna av trojkans politik, medan parlamentsledamöter också kommer att hålla en offentlig utfrågning i Bryssel för att fråga intressenter i samma fråga som en del av EP:s pågående utredning. Utskotten kommer att undersöka miljö- och flygfrågor, politiska grupper förbereder sig inför nästa veckas plenarmöte, en EP-delegation reser till Ukraina, medan Europeiska dataskyddsdagen kommer att uppmärksammas tisdagen den 28 januari.

Veckan börjar med en offentlig utfrågning om trojkas arbete, som samlar intressenter från Business Europe, den europeiska arbetsgivarföreningen, europeiska fackföreningar och ledamöter från kommittén för ekonomiska och sociala frågor. På onsdag reser sex parlamentsledamöter till Grekland för ett faktauppdrag som borde belysa effekten av trojkans politik i räddningsländer.
På torsdagen röstar två olika utskott om regler gällande flygresor. Miljökommittén röstar om partiella undantag från det europeiska systemet för utsläppsrätter för interkontinentala flygningar till och från EU-länder, medan transportkommittén finjusterar lagstiftningen för att effektivisera det europeiska luftrummet, vilket kommer att göra flygningarna kortare, dra ner på bränsle och minska kostnader för såväl företag som passagerare.

Miljökommittén röstar på torsdagen om ett förslag om att förbjuda fluorerade gaser från nya luftkonditionerings- och kylsystem från och med 2025.
Tisdagen den 28 januari är dataskyddets dag. Frågan följs intensivt av EP:n, även innan förra årets avslöjanden av NSA-visselblåsaren Edward Snowdon. Strikta dataskyddsregler har redan godkänts av parlamentsledamöterna.

En delegation på 12 ledamöter förväntas resa till Ukraina för ett tvådagars besök. Demonstrationer och regeringens svar på dem kommer att diskuteras med tjänstemän, den politiska oppositionen och demonstranter.
Tisdagen och den 29 januari anordnar parlamentet ett seminarium för journalister om valkampanjen inför valet till Europaparlamentet i maj.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend