Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Huawei uppmanar USA att anpassa sitt tillvägagångssätt för att effektivt hantera cybersäkerhet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Huawei lämnade in ett yrkande om summarisk dom som en del av processen för att ifrågasätta konstitutionaliteten av Section 889 i 2019 National Defense Authorization Act (2019 NDAA) den 29 maj 2019. Den uppmanade också den amerikanska regeringen att stoppa sin statligt sanktionerade kampanj mot Huawei eftersom det inte kommer att leverera cybersäkerhet.

Att förbjuda Huawei att använda cybersäkerhet som en ursäkt "kommer inte att göra något för att göra nätverk säkrare. De ger en falsk känsla av säkerhet och distraherar uppmärksamheten från de verkliga utmaningarna vi står inför”, säger Song Liuping, Huaweis chefsjurist. "Politiker i USA använder styrkan hos en hel nation för att komma efter ett privat företag," noterade Song. "Det här är inte normalt. Nästan aldrig sett i historien."

"Den amerikanska regeringen har inte tillhandahållit några bevis som visar att Huawei är ett säkerhetshot. Det finns ingen pistol, ingen rök. Bara spekulationer”, tillade Song.

I klagomålet hävdar Huawei att avsnitt 889 i NDAA 2019 pekar ut Huawei med namn och inte bara hindrar amerikanska myndigheter från att köpa Huawei-utrustning och tjänster, utan också hindrar dem från att ingå avtal med eller bevilja bidrag eller lån till tredje part som köper Huawei utrustning eller tjänster – även om det inte finns någon påverkan eller koppling till den amerikanska regeringen.

Song tog också upp Huaweis tillägg till "Entity List" av det amerikanska handelsdepartementet för två veckor sedan. "Det här skapar ett farligt prejudikat. Idag är det telekom och Huawei. I morgon kan det vara din bransch, ditt företag, dina konsumenter”, sa han.

"Rättssystemet är den sista försvarslinjen för rättvisa. Huawei har förtroende för det amerikanska rättssystemets oberoende och integritet. Vi hoppas att misstag i NDAA kan korrigeras av domstolen”, tillade Song.

Annons

Glen Nager, Huaweis ledande ombud i ärendet, sa att avsnitt 889 i 2019 års NDAA bryter mot lagen om attestering, vederbörlig process och godkända klausuler i USA:s konstitution. Målet är alltså en rent "rättslig fråga" eftersom det inte finns några fakta i fråga, vilket motiverar yrkandet om en summarisk dom för att påskynda processen.

Huawei tror att USA:s undertryckande av Huawei inte kommer att bidra till att göra nätverk säkrare. Huawei förväntar sig att USA tar rätt tillvägagångssätt och vidtar ärliga och effektiva åtgärder för att förbättra cybersäkerheten för alla, om den amerikanska regeringens verkliga mål är säkerhet.

I enlighet med ett domstolsbeslut är en förhandling om motionen bestämd till den 19 september.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend