Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Huawei uppmanar USA att anpassa sitt tillvägagångssätt för att effektivt hantera cybersäkerhet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Huawei lämnade in en motivering för sammankomst som en del av processen för att utmana konstitutionen i avsnitt 889 i 2019 National Defense Authorization Act (2019 NDAA) den maj 29, 2019. Det uppmanade också den amerikanska regeringen att stoppa sin statligt sanktionerade kampanj mot Huawei eftersom den inte kommer att leverera cybersecurity.

Förbud mot att Huawei använder cybersäkerhet som ursäkt "kommer inte göra något för att göra nätverk säkrare. De ger en falsk känsla av säkerhet, och distraherar uppmärksamhet från de verkliga utmaningarna vi står inför ", säger Song Liuping, Huaweis huvudjurist. "Politiker i USA använder styrkan hos en hel nation för att komma efter ett privat företag," noterade Song. "Detta är inte normalt. Nästan aldrig sett i historien. "

"Den amerikanska regeringen har inte lämnat några bevis för att visa att Huawei är ett säkerhetshot. Det finns ingen pistol, ingen rök. Bara spekulation, "Song tillagt.

I klagomålet hävdar Huawei att 889 2019 av XNUMX NDAA utpekar Huawei med namnet och inte bara bjuder amerikanska myndigheter att köpa Huawei-utrustning och -tjänster utan också att de inte kan komma överens med eller bevilja bidrag eller lån till tredje part som köper Huawei utrustning eller tjänster - även om det inte finns någon inverkan på eller anslutning till den amerikanska regeringen.

Song adresserade också tillägget av Huawei till ”Entity List” av US Commerce Department för två veckor sedan. ”Detta skapar ett farligt prejudikat. Idag är det telekom och Huawei. I morgon kan det vara din bransch, ditt företag, dina konsumenter, sade han.

"Domstolssystemet är den sista försvarslinjen för rättvisa. Huawei har förtroende för det amerikanska rättssystemets oberoende och integritet. Vi hoppas att misstag i NDAA kan rättas av domstolen, "tillade Song.

Annons

Glen Nager, Huaweis ledande rådgivare för saken, sade att 889 av 2019 NDAA, avsnitt XNUMX, bryter mot Bill of Attainder, Due Process, och Vesting Clauses i USA: s konstitution. Således är ärendet rent "en rättsfråga" eftersom det inte finns några omständigheter i fråga, vilket motiverar förslaget till en summarisk dom för att påskynda processen.

Huawei anser att USA: s undertryckande av Huawei inte kommer att bidra till att nätverken blir säkrare. Huawei förväntar sig att USA ska ta rätt tillvägagångssätt och anta ärliga och effektiva åtgärder för att förbättra cybersäkerheten för alla, om den amerikanska regeringens verkliga mål är säkerhet.

I linje med en domstolsplanering är en hörsel om rörelsen inställd för 19 september.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend