Anslut dig till vårt nätverk!

karibisk

Caribbean Export och Business France går samman för att katalysera tillväxten i den privata sektorn i Karibien

DELA MED SIG:

publicerade

on

Caribbean Export, den banbrytande regionala handels- och investeringsfrämjande byrån som representerar Västindien, har cementerat ytterligare ett strategiskt partnerskap för att påskynda tillväxten i den privata sektorn i Karibien. Byrån har slagit sig ihop med Business France, National Agency för främjande och internationalisering av den franska ekonomin. Tillsammans strävar de efter att skapa en miljö som främjar tillväxt och innovation, vilket underlättar investeringar och handelsflöden mellan Frankrike och den karibiska regionen.

Detta landmärkesamarbete, officiellt förseglat genom ett Memorandum of Understanding (MOU), sätter scenen för ett nära och ömsesidigt fördelaktigt partnerskap mellan Caribbean Export och Business France. MOU beskriver en rad samarbetsområden, var och en utformad för att driva framsteg och tillväxt för den privata sektorn i den karibiska regionen.

De viktigaste samarbetsområdena är följande: 1. Informationsutbyte: Parterna kommer att dela information och kunskap om utbildning, kapacitetsuppbyggnad, tekniköverföring och affärsmöjligheter. Detta utbyte av data kommer att ge värdefulla insikter och hjälpa till att överbrygga klyftan mellan Frankrike och Karibien.

2. Tekniskt samarbete och utbyte av bästa praxis: Samarbetet kommer att sträcka sig till att göra det enklare att göra affärer och deras respektive organisationers effektivitet. Utbytet av teknisk expertis, kunskap och utbildningsmöjligheter kommer att främja tillväxt och konkurrenskraft i regionen.

3. Effektiv företagsfrämjande: Både Caribbean Export och Business France kommer att arbeta tillsammans för att stödja företagsdelegationer, uppmuntra expertbesök för faktainsamling och deltagande i evenemang som anordnas av varje part. Uppföljning och stöd för dessa aktiviteter säkerställs.

4. Investeringar och handelslättnad: Detta samarbete syftar till att uppmuntra ömsesidiga investeringar och export av tjänster, tillsammans med tillhandahållande av underlättande tjänster till investerare och exportörer. Vägledning och råd till potentiella investerare och exportörer kommer att vara en hörnsten i detta samarbete.

Deodat Maharaj, executive director of Caribbean Export, expressed his enthusiasm for this strategic partnership, saying: “We are thrilled to join forces with Business France to strengthen the private sector in the Caribbean. Our collaboration will unlock new opportunities for businesses in our region and foster economic growth. Together, we will build bridges that connect the Caribbean to France, creating a platform for innovation, trade, and investment.”

Annons

Philippe Yvergniaux, direktör för internationellt samarbete på Business France, beskrev vikten av denna nya milstolpe för den franska byrån: ”Den karibiska regionen förtjänade helt klart en bättre plats i Business Frances geografiska prioriteringar, eftersom det erbjuder många handels- och investeringsmöjligheter för franska små och medelstora företag; partnerskapet med Caribbean Export kommer att bidra till att främja handelsförbindelser mellan karibiska och franska små och medelstora företag, särskilt från Guadeloupe, Guyane och Martinique.

Caribbean Export is known for its unwavering commitment to increasing market intelligence, fostering access to finance for export-ready SMEs, and advocating for an enabling environment for business growth. Business France, on the other hand, has an impressive track record of developing internationalization for French companies and attracting foreign investment into France. Through this partnership, both entities will leverage their strengths and experiences to facilitate the growth of the private sector in the Caribbean, leading to economic development and enhanced global competitiveness. This collaboration marks a significant milestone in the region’s business landscape and opens doors to opportunities that promise to benefit both the Caribbean and France.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend