Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Utländska företag fortfarande fulla av förtroende när man tittar på utsikterna för den kinesiska marknaden

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kosmetikajätten L'Oréal tillkännagav nyligen etableringen av sitt första investeringsbolag i Kina, vilket speglar det livliga flödet av utländska investeringar till Kina, skriver Folkets dagliga online.

Mitt i de kvardröjande fallen av covid-19 har många multinationella företag tagit fart för att ockupera större andelar av internationella marknader, bland vilka den kinesiska marknaden fortfarande är en av deras favoriter.

Shanghai Meicifang Investment Co., Ltd., L'Oréals första investeringsbolag i Kina, etablerades i Oriental Beauty Valley, Fengxian-distriktet, Shanghai. Detta var också det första investeringsprojektet i Kina som undertecknades av ett Fortune Global 500-företag under återupptagandet av arbete och produktion i Shanghai efter en ny våg av Omicron-fall.

Även om produktionen står inför en viss osäkerhet under rådande omständigheter, bibehöll L'Oréals verksamhet en stadig tillväxt under årets första kvartal, och L'Oréal China såg en tvåsiffrig ökning av sin affärsresultat, högre än genomsnittsnivån för kosmetika som helhet. marknaden, säger Fabrice Megarbane, president för L'Oréal North Asia Zone och VD för L'Oréal China, och tillade att gruppen fortfarande är optimistisk om den kinesiska marknaden.

Besökare provar kosmetiska produkter på utställningsområdet för konsumentvaror under China International Import Expo (CIIE). (Kina nyhetstjänst/Yin Liqin)

Förutom kosmetikaföretag som L'Oréal har utländska företag inom andra branscher också ökat sina investeringar på den kinesiska marknaden.

Det multinationella läkemedelsföretaget Merck planerar att investera ytterligare 100 miljoner euro för att utöka sitt första engångstillverkningscenter i Asien-Stillahavsområdet, beläget i Wuxi National High-tech Industrial Development Zone, östra Kinas Jiangsu-provins. Projektet är planerat att vara i drift före 2024 och kommer att skapa nästan 1,000 XNUMX jobb. Och den utökade tillverkningsbasen förväntas bli ett av de tre globala tillverkningscentra i Mercks life science-affärssektor.

Annons

Data från handelsministeriet (MOFCOM) visade att 185 nya kontrakt som innebar utländska direktinvesteringar värda över 100 miljoner dollar vardera undertecknades i Kina under årets fyra första månader, vilket innebar att i genomsnitt 1.5 storskaliga utlandsfinansierade projekt introducerades i Kina varje dag. Grunderna för utrikeshandeln för långsiktig tillväxt förblir oförändrade.

Flygfoto visar utsidan av en monteringsverkstad på en fabrik som drivs av BMW Brilliance Automotive Ltd., ett kinesiskt-tyskt joint venture, i Tiexi-distriktet, Shenyang, nordöstra Kinas Liaoning-provins. (Foto/China Construction Second Engineering Bureau Ltd. Northern Branch)

Jämfört med internationell handel, som beror mer på det aktuella läget för utbud och efterfrågan på marknaden, lägger internationella investeringar mer tonvikt på de långsiktiga grunderna och utvecklingspotentialen i en ekonomi, säger Bai Ming, biträdande chef för internationell marknadsundersökning vid den kinesiska akademin of International Trade and Economic Cooperation, som tror att inför utmaningar har Kinas enorma marknadspotential, starka och effektiva stödåtgärder och ständigt förbättrade affärsmiljö ökat utländska investerares förtroende för den kinesiska marknaden.

Enligt Jin Xiandong, en talesman för den nationella utvecklings- och reformkommissionen, reviderade Kina negativlistorna för tillgång till utländska investeringar i landet och i dess pilotfrihandelszoner (FTZ) under fem år i rad från 2017 till 2021, vilket har minskat särskilda förvaltningsåtgärder för tillgång till utländska investeringar från 93 och 122 till 31 respektive 27. Dessutom har det lanserat ett antal stora åtgärder för ytterligare öppning inom områdena finans och bilar, vilket ger ett bredare utrymme för utländska investeringar.

Under de senaste åren har Kina gått allt snabbare för att formulera och förbättra relevanta lagar och förordningar, med lagen om utländska investeringar och relaterade förordningar som nu är fullt implementerade, vilket i grunden har garanterat utländska investerares intressen och skapat en mer lagbaserad affärsmiljö för utländska investerare och utlandsinvesterade företag.

Som svar på pandemin har Kinas snabba och effektiva politik, inklusive de största skatterabatterna och skattesänkningarna i dess historia på totalt 2.5 biljoner yuan (371 miljarder USD), såväl som hyressänkningar och undantag och förlängningar av lån på central och lokal nivå. uppmuntrade också utländska företag att öka sina investeringar i landet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend