Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

EU i framkant av det globala humanitära svaret: 1.5 miljarder euro till 2022

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Humanitära kriser fortsätter att öka runt om i världen. Även om konflikt och våld är roten till de viktigaste humanitära behoven, förvärras situationen alltmer av naturkatastrofer, såsom torka eller översvämningar, som drivs av klimatförändringar och miljöförstöring. För att hjälpa dem runt om i världen som drabbats hårdast av dessa kriser har kommissionen antagit sin första årliga humanitära budget på 1.5 miljarder euro för 2022. Krishanteringskommissionär Janez Lenarčič sa: "Humanitära behov är på ett rekordhögt nivå och fortsätter att växa. Detta beror främst på konflikter, men i allt högre grad på globala utmaningar som klimatförändringar och covid-19. Vårt humanitära bistånd kommer att göra det möjligt för EU att spela sin roll och fortsätta att rädda liv och täcka de drabbade befolkningarnas grundläggande behov. Budgeten gör det inte bara möjligt att hantera nya och mycket synliga kriser, utan också att inte förpassa befintliga, utdragna eller återkommande humanitära kriser till bakgrunden, som de som drabbar Colombia eller Sydsudan eller rohingya-befolkningen."

EU:s humanitära bistånd 2022 kommer att fördelas enligt följande: 469 miljoner euro kommer att tilldelas Afrika söder om Sahara; 351 miljoner euro av EU:s humanitära bistånd kommer att tilldelas behov i Mellanöstern och Nordafrika; 152 miljoner euro kommer att finansiera projekt i sydöstra Europa och det europeiska grannskapet; 188 miljoner euro kommer att fortsätta att hjälpa de mest utsatta befolkningarna i Asien och Latinamerika. De återstående 370 miljoner euro kommer att användas för att hantera oförutsedda kriser eller plötsliga förvärringar av befintliga kriser, samt för att finansiera andra åtgärder.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend