Anslut dig till vårt nätverk!

Israel

Gratis utlåningsnätverk för medicinsk utrustning för judiska samhällen börjar lanseras över hela Europa

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Ett av de mest pressande behoven för många judiska samhällen i hela Europa i munnen av COVID-krisen var den allvarliga bristen på medicinsk utrustning för att ta hand om samhällsmedlemmar som släpptes från sjukhusvistelse och återhämtade sig hemma på grund av begränsningar och trycket sjukvårdssystem, skriver Yossi Lempkowicz.

”Utlåningen av medicinsk utrustning i det format som används i Israel finns inte i många europeiska länder och många medlemmar i samhället hade helt enkelt inte råd att köpa utrustningen. Vi identifierade att detta behov uppstod från nästan alla våra samtal med samhällsledare vars medlemmar fick sjukdomen, ”förklarade generaldirektör för European Rabbinical Center (RCE), rabbiner Aryeh Goldberg. Centret verkar inom ramen för European Jewish Association (EJA).

Han fortsatte: ”Efter en behovsbaserad undersökning över hela kontinenten sammanställde vi en mångsidig lista över utrustning som kommer att tjäna medlemmarna i samhällen - gratis - från födseln till ålderdomen,” sa han. Rabbi Yossi Beinhaker, RCE-projektledare, sade att varje välgörenhetscenter innehåller mer än 300 artiklar, inklusive: syregeneratorer, rullstolar, badstolar, kryckor, rullar, bröstpumpar, barnsängar, TENS-enheter, blodtrycksmätare och dussintals fler.

Annons

Dessutom kommer välgörenhetscentren att tillhandahålla en underhållstjänst för bevarande, sterilisering och reparation av icke-fördärvlig medicinsk utrustning och tillbehör, och hanterar ett logistiskt system för distribution och insamling av utrustning och tillbehör till och i hemmet till samhällsmedlemmar i nöd. Rabboi Beinhaker nämnde att det första välgörenhetscentret i nätverket redan är verksamt i den ukrainska staden Odessa.

Fler filialer kommer att öppna under de kommande veckorna. Det förväntas att 2021 välgörenhetscentra kommer att låna ut medicinsk utrustning i slutet av 26 i Ukraina, Vitryssland, Bulgarien, Lettland, Rumänien, Polen, Kroatien, Kazakstan, Moldavien, Georgien och Montenegro. ”Invigningen av det första centret i Ukraina är en spännande milstolpe, säger Schwartzman Roman Markowitz, ordförande för föreningen för förintelseföreningar i Odessa.

”Överlevande från förintelsen fick redan varma måltider men kunde i många fall inte gå upp från sängen och gå till köket för att äta dem. Tack vare centret kan vi nu också få gratis medicinsk utrustning. ” Rabbi Menachem Margolin, ordförande för European Jewish Association, gratulerade personalen vid European Rabbinical Center för det professionella och snabba svaret på samhällenas behov vid genomförandet av initiativet och meddelade att föreningen upprätthåller kontakter med läkare i olika europeiska länder.

Annons

Israel

För första gången konstaterar Europaparlamentet att Hizbollah är ansvarig för Libanons förödande politiska och ekonomiska kris

publicerade

on

I en resolution om Libanon som antogs tidigare i veckan uttalade Europaparlamentet tydligt att Hizbollah är ansvarig för landets förödande politiska och ekonomiska kris och förtrycket av folkrörelsen 2019, skriver yossi Lempkowicz.

Resolutionen, som antogs med ett överväldigande och tvärpolitiskt stöd, betonar behovet av fullständig libanesisk suveränitet och beklagar skadliga inblandning från utsidan.

Texten lyder: ”Hizbollah kontrollerar fortfarande viktiga ministerier i den libanesiska regeringen. Hizbollah har listats som en terrororganisation av flera EU -medlemsstater. Hizbollah har upprepade gånger visat sin starka ideologiska trohet mot Iran, vilket destabiliserar den libanesiska regeringen och undergräver dess välbehövliga sammanhållning. ”

Annons

Resolutionen hotar vidare "införandet av riktade sanktioner för att hindra eller undergräva den demokratiska politiska processen."

Texten antogs med 575 ja -röster, 71 nej -röster och 39 nedlagda röster.

Resolutionen sade att Europeiska unionen fortfarande bör överväga att införa sanktioner mot libanesiska politiker som blockerar den nya regeringens framsteg.

Annons

Europaparlamentet, som sammanträdde i Strasbourg, noterade Libanons regeringsbildning för två veckor sedan efter mer än ett år av politisk dödläge och sade att EU: s regeringar ännu inte kan släppa ut tryck på landet.

Trots det faktum att EU: s utrikespolitiska chef Josep Borrell sa till Europaparlamentet att tiden för sanktioner hade gått på grund av regeringens bildande. EU har välkomnat tillkännagivandet av den nya regeringen som leds av premiärminister Najib Mikati.

Europaparlamentet uppmanar djupt libanesiska ledare att hålla sina löften och vara en funktionell regering, heter det i resolutionen.

EU enades i juni om att förbereda reseförbud och frysning av tillgångar för libanesiska politiker som anklagas för korruption och hindrar ansträngningar att bilda en regering, ekonomisk felhantering och kränkningar av mänskliga rättigheter.

EU måste ta ställning mot Hizbollah, säger ECR -ledamöter

Europeiska konservativa och reformister (ECR), en center-höger politisk grupp i EU-parlamentet, välkomnade starkt antagandet av resolutionen. '' ECR -gruppen stöder Europaparlamentets uppfattning att Hizbollah är ansvarig för Libanons förödande politiska och ekonomiska kris och förtrycket av folkrörelsen 2019. "

”För första gången har parlamentsledamöter erkänt organisationens starka ideologiska lojalitet med Iran som verkar för att destabilisera Libanon”, konstaterade den.

För gruppen sa den svenska MEP Charlie Weimers att resolutionen '' starkt utmanar de vänsterliberala grupperna att komma till rätta med Hizbollahs sanna terroristkaraktär och att göra upp med den påhittade skillnaden mellan de så kallade militära och politiska vingarna i organisation.''

'' Det är en skillnad som starkt förnekas av Hizbollahs vice ledare, Naim Qassem, själv som betonar att Hizbollah har ett enda ledarskap och att det inte finns någon skillnad mellan vingar '', tillade Weimers.

- Det här måste vara Europaparlamentets starkaste fördömande av Iran och deras terrorhandläggare Hizbollah för att undergräva stabiliteten i Libanon, säger Daniel Schwammenthal, chef för AJC Transatlantic Institute.

”Europeiska lagstiftare har därmed skickat en tydlig varning till regimen i Teheran och deras shiitiska terrorgrupp att det inte längre fungerar som vanligt. Det libanesiska folket förtjänar frihet, demokrati och välstånd - inget av dessa kan uppnås så länge Hizbollah och Iran kan fortsätta dra landet till korruption, kriminalitet och krig, säger han.

Fortsätt läsa

Förintelse

Nederländsk kommun avskyr ungdomar som protesterar mot koronaåtgärder i nazistuniformer

publicerade

on

Munanstadsdelen Urk, i Nederländerna, har uttryckt avsky för bilder som visar cirka 10 unga människor som marscherade genom staden i nazistiska uniformer i lördags som protesterade mot COVID-19-åtgärderna, NLTider rapporterade, skriver yossi Lempkowicz.

Bilder på nätet visar en av dem iklädd fångränder och en Davidstjärna, medan de andra riktar falska vapen mot honom.

”Detta beteende är inte bara mycket stötande och extremt olämpligt, utan också skadligt för stora befolkningsgrupper. Med denna smaklösa åtgärd har en gräns mycket tydligt korsats för Urk kommun, säger kommunen i ett uttalande.

Annons

"Vi förstår att dessa unga människor vill göra sina röster hörda om effekterna av de nuvarande och kommande coronavirusåtgärderna", sade stadsborgmästaren Cees van den Bos och tillade att '' denna diskussion pågår inte bara i Urk, utan hela tiden vårt land.''

Han fortsatte, '' Vi förstår dock inte hur de gör det. Inte bara Urk kommun, utan hela samhället ogillar helt detta sätt att protestera. ”

Åklagarmyndigheten sade att det undersöker om ett brott har begåtts.

Annons

Rabbi Menachem Margolin, ordförande för European Jewish Association (EJA), en grupp som representerar hundratals samhällen över hela kontinenten, sade att denna incident '' understryker det massiva arbete som återstår att göra inom utbildning. ''

'' Ungdomarnas agerande i Urk, en del av en växande trend att jämföra Covid -restriktioner och driva tillbaka mot vaccination som försöker dra paralleller mellan regeringens försök att stoppa viruset och den nazistiska behandlingen av judar, visar på det massiva arbete som fortfarande är att göra i utbildningsinsatser om vad som verkligen hände under Förintelsen '', sa han.

'' Oavsett hur höga känslor som löper kan den judiska upplevelsen av förintelsen aldrig användas för att göra någon jämförelse, helt enkelt för att ingenting kan jämföras med det i Europa '', tillade Margolin.

Enligt nyhetssajten Hart van Nederland bad de unga om ursäkt på måndagen. I ett brev skrev de. "Det var absolut inte vår avsikt att väcka minnen från andra världskriget." Men de klargjorde inte vad de hade för avsikt. ”Vi vill betona att vi absolut inte är antisemitiska eller mot judar, eller stöder den tyska regimen. Vår uppriktiga ursäkt ”, skrev de.

Detta är inte den första incidenten kring coronaviruset i Urk. I januari, a GGD -testcenter i byn antändes. I mars, journalister attackerades av kyrkobesökare som fortsatte att gå i kyrkan trots coronavirusåtgärderna.

Fortsätt läsa

Egypten

Vid ett möte i Sharm el-Sheikh kommer Israels premiärminister Bennett och Egyptens president El-Sisi överens om att fördjupa banden mellan de två länderna

publicerade

on

Israels premiärminister Naftali Bennett träffade Egyptens president Abdel Fattah El-Sisi i kustorten Sharm El-Sheikh på måndagen, skriver yossi Lempkowicz.

Det var det första israeliska statsministerbesöket i Egypten på ett decennium.

I ett uttalande från premiärministerns kontor sa de två ledarna att de diskuterade en rad ämnen, inklusive "sätt att fördjupa och stärka samarbetet mellan staterna, med tonvikt på att bredda den ömsesidiga handeln och en lång rad regionala och internationella frågor."

Annons

Bennett tackade president El-Sisi för Egyptens viktiga roll i regionen och noterade att under över 40 år sedan det undertecknades fortsätter fredsavtalet mellan de två länderna att utgöra en grund för säkerhet och stabilitet i Mellanöstern.

Han betonade också Egyptens viktiga roll för att upprätthålla säkerhetsstabiliteten i Gazaremsan och för att hitta en lösning på frågan om de israeliska fångarna och försvunna.

De två ledarna diskuterade också sätt att förhindra ett kärnvapen Iran och behovet av att stoppa landets regionala aggression.

Annons

De enades om att fortsätta fördjupa samarbetet och dialogen mellan de två länderna på alla områden. '' Under mötet skapade vi först och främst en grund för djupa band i framtiden '', sa Bennett när han återvände till Israel.

'' Israel öppnar sig alltmer för länderna i regionen, och grunden för detta mångåriga erkännande är freden mellan Israel och Egypten. Därför måste vi investera på båda sidor för att stärka denna länk, och vi har gjort det idag, säger han.

Bennett var den första israeliska premiärministern som besökte Egypten offentligt sedan hans föregångare Benjamin Netanyahu träffade före detta egyptiska presidenten Hosni Mubarak 2011 också i Sharm El-Sheikh.

Jerusalem Post noterade att då fanns det bara en flagga vid mötet, den egyptiska. Den här gången satt de israeliska och egyptiska ledarna bredvid flaggor från båda länderna.

I en ovanlig uppvisning av egyptisk komfortnivå med ett israeliskt möte på hög nivå, meddelade Sisis kontor Bennetts närvaro i Sharm e-Sheikh, snarare än att lämna Israel för att offentliggöra händelsen.

Israel och Egypten undertecknade ett fredsavtal 1979, men det har betraktats som en ”” kall fred ”.

Enligt journalisten Khaled Abu Toameh, expert på palestinska och arabiska angelägenheter, är Egyptens president El-Sisi möte med Bennett en del av Egyptens ansträngningar att återuppta sin centrala roll i den israelisk-palestinska konflikten och Sisis försök att framställa sig själv som en fredsmakare och curry. välvilja hos Biden -administrationen.

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend