Anslut dig till vårt nätverk!

Japan

EU välkomnar att Japan ansluter sig till det interimistiska skiljeförfarandet för flerpartsöverklagande

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU välkomnar Japans beslut att ansluta sig till det interimistiska skiljeförfarandet för flerpartsöverklagande (MPIA), som är öppet för alla medlemmar i Världshandelsorganisationen (WTO). MPIA är ett alternativt stoppsystem för att lösa WTO-tvister, förankrat i WTO-avtalet, inrättat av EU och nyckelpartner, i avvaktan på återupprättandet av ett reformerat WTO-tvistlösningssystem. Inklusive Japan deltar för närvarande 26 WTO-medlemmar i MPIA.

Befintliga WTO-regler, som fortfarande styr majoriteten av vår handel, är vårt bästa skydd mot global ekonomisk fragmentering. EU har därför ett grundläggande strategiskt intresse av ett starkt och reformerat WTO, och vi måste fortsätta att leda ansträngningarna för att reformera det.

Japans beslut, tillsammans med andra MPIA-medlemmars, bekräftar ledande WTO-aktörers engagemang för organisationens tvistlösningssystem och de regler som det systemet tillämpar. Det är också ett starkt tecken på stöd för återupprättandet av ett reformerat och fullt fungerande tvistlösningssystem, som WTO-medlemmar har åtagit sig att införa senast 2024.  

EU upprepar att MPIA-medlemskap förblir öppet för alla medlemmar, för att erbjuda ett praktiskt verktyg för skiljedomsförfarande i överklagande, i avvaktan på återupprättandet av ett reformerat och fullt fungerande WTO-system för tvistlösning.

Det första överklagandet som skulle höras under MPIA var på antidumpningstullar som har införts av Colombia på frysta pommes frites från Belgien, Tyskland och Nederländerna.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend