Anslut dig till vårt nätverk!

Österrike

Jordbruk: Kommissionen godkänner en ny geografisk beteckning från Österrike

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionen har godkänt tillägget avPregler'/'Ostiroler Pregler' från Österrike i registret över skyddad geografisk beteckning (SGB). 'Pregler'/'Osttiroler Pregler' är en spritdryck som produceras i distriktet Lienz, i Östtyrolen, av äpplen och päron från regionen. Den har en karaktäristisk doftande blombukett och en fyllig fruktig smak. Som ett resultat av det regionala klimatet i distriktet Lienz, med de särskilt markanta skillnaderna mellan dag- och natttemperaturer under mognadsperioden för äpplen och päron, markens inflytande och den mer än 100 år gamla odlingstraditionen, Kvaliteten på äpplena och päronen bidrar avsevärt till de särskilda egenskaperna hos 'Pregler'/'Ostiroler Pregler. Det kommer att läggas till listan över 256 spritdrycker som redan är skyddade i eAmbrosia databas. Mer information online på kvalitetssystem.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend