Anslut dig till vårt nätverk!

NATO

Nato varnar Ryssland för "allvarliga konsekvenser" vid ett kärnvapenangrepp

DELA MED SIG:

publicerade

on

Nato sa på tisdagen (27 september) att all användning av ryska kärnvapen är oacceptabel och skulle leda till allvarliga konsekvenser. Detta uttalande kom efter Rysslands president Vladimir Putin utfärdade en skarp kärnvapenvarning till Ukraina.

Natos generalsekreterare Jens Sloltenberg konstaterade att all användning av kärnvapen var oacceptabel och helt skulle förändra konfliktens karaktär och förlopp. Ryssland måste också veta att ett kärnvapenkrig inte kan vinnas och inte får utkämpas.

"När vi hör den typen av rysk kärnkraftsretorik upprepade gånger och igen, är det något vi måste ta på allvar. Därför sänder vi det tydliga budskapet att Ryssland kommer att drabbas av svåra konsekvenser."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend