Anslut dig till vårt nätverk!

Banking

COVID-19 avslöjar bristerna i ett pappersbaserat handelssystem

publicerade

on

Enligt en färsk rapport från International Chamber of Commerce, eftersom COVID-19 avslöjar bristerna i ett pappersbaserat handelssystem, hittar finansinstitut sätt att hålla handeln i cirkulation. Den säger att problemet som står inför idag har sitt ursprung i handelns enskilt mest ihållande sårbarhet: papper. Papper är den finansiella sektorns akilleshäl. Störningen skulle alltid hända, den enda frågan var när, skriver Colin Stevens.

Preliminär ICC-data visar att finansinstitut redan känner att de påverkas. Mer än 60% av respondenterna på det senaste COVID-19-tillägget till handelsundersökningen förväntar sig att deras handelsflöden kommer att minska med minst 20% 2020.

Pandemin introducerar eller förvärrar utmaningarna för handelsfinansieringsprocessen. För att bekämpa det praktiska med handelsfinansiering i en COVID-19-miljö indikerade många banker att de vidtagit sina egna åtgärder för att lindra interna regler om originaldokumentation. Men endast 29% av de tillfrågade rapporterar att deras lokala tillsynsmyndigheter har gett stöd för att underlätta pågående handel.

Det är en kritisk tid för infrastrukturuppgraderingar och ökad transparens, och även om pandemin har orsakat många negativa effekter, är en potentiell positiv effekt att den har gjort det klart för branschen att förändringar behöver göras för att optimera processer och förbättra det totala fungerar internationell handel, handelsfinansiering och penningrörelse.

Ali Amirliravi, VD för LGR Global i Schweiz och grundare av Silk Road Coin, förklarade hur hans företag har hittat lösningar på dessa problem.

”Jag tror att det handlar om att integrera ny teknik på smarta sätt. Ta mitt företag till exempel, LGR Global, när det gäller penningrörelser är vi fokuserade på tre saker: hastighet, kostnad och transparens. För att ta itu med dessa frågor leder vi med teknik och använder saker som blockchain, digitala valutor och allmän digitalisering för att optimera befintliga metoder.

Ali Amirliravi, VD för LGR Global i Schweiz och grundare av Silk Road Coin,

Ali Amirliravi, VD för LGR Global i Schweiz och grundare av Silk Road Coin

"Det är ganska tydligt vilken inverkan ny teknik kan ha på saker som hastighet och transparens, men när jag säger att det är viktigt att integrera teknikerna på ett smart sätt är det viktigt för att du alltid måste hålla din kund i åtanke - det sista vi skulle vill göra är att införa ett system som faktiskt förvirrar våra användare och gör hans eller hennes jobb mer komplicerat. Så å ena sidan finns lösningen på dessa problem i ny teknik, men å andra sidan handlar det om att skapa en användarupplevelse som är enkel att använda och interagera med och integreras sömlöst i befintliga system, så det är lite av en balans mellan teknik och användarupplevelse, det är där lösningen kommer att skapas.

"När det gäller det bredare ämnet finansiering av försörjningskedjan är det vi ser behovet av förbättrad digitalisering och automatisering av de processer och mekanismer som finns under hela produktens livscykel. I handelsindustrin med flera varor finns det så många olika intressenter , mellanhänder, banker osv. och var och en av dem har sitt eget sätt att göra detta - det finns en övergripande brist på standardisering, särskilt i Silk Road Area. Bristen på standardisering leder till förvirring i efterlevnadskrav, handelsdokument, brev kredit, etc., och detta innebär förseningar och ökade kostnader för alla parter. Dessutom har vi den enorma frågan om bedrägeri, som du måste förvänta dig när du har att göra med en sådan skillnad i kvaliteten på processer och rapportering. Lösningen här är återigen att använda teknik och digitalisera och automatisera så många av dessa processer som möjligt - det borde vara målet att ta mänskliga fel ur ekvationen.

"Och här är det riktigt spännande med att föra digitalisering och standardisering till försörjningskedjefinansiering: inte bara kommer detta att göra affärer mycket enklare för företagen själva, den ökade transparensen och optimeringen kommer också att göra företagen mycket mer attraktiva för utomstående investerare. Det är en vinn-vinn för alla inblandade här. ”

Hur tror Amirliravi att dessa nya system kan integreras i befintlig infrastruktur?

”Det här är verkligen en nyckelfråga, och det är något som vi tillbringade mycket tid på LGR Global. Vi insåg att du kan ha en bra teknisk lösning, men om det skapar komplexitet eller förvirring för dina kunder, kommer du att orsaka fler problem än du löser.

I handelsfinansierings- och penningrörelsebranschen betyder det att nya lösningar måste kunna anslutas direkt till befintliga kundsystem - med API: er är allt möjligt. Det handlar om att överbrygga klyftan mellan traditionell ekonomi och fintech och se till att fördelarna med digitalisering levereras med en sömlös användarupplevelse.

Handelsfinansieringsekosystemet har ett antal olika intressenter, var och en med sina egna system på plats. Det vi verkligen ser är ett behov av är en helhetslösning som ger transparens och snabbhet i dessa processer men som fortfarande kan interagera med de arv och banksystem som branschen är beroende av. Det är då du börjar se verkliga förändringar görs. ”

Var finns de globala hotspotsna för förändring och möjligheter? Ali Amirliravi säger att hans företag, LGR Global, fokuserar på Silk Road Area - mellan Europa, Centralasien och Kina - av några huvudskäl:

”För det första är det ett område med otrolig tillväxt. Om vi ​​till exempel tittar på Kina har de bibehållit BNP-tillväxten på över 6% under de senaste åren, och de centralasiatiska ekonomierna publicerar liknande siffror, om inte högre. Denna typ av tillväxt innebär ökad handel, ökat utländskt ägande och dotterbolagens utveckling. Det är ett område där du verkligen kan se möjligheten att få mycket automatisering och standardisering till processerna inom försörjningskedjorna. Det flyttas mycket pengar och nya handelspartnerskap görs hela tiden, men det finns också många smärtpunkter i branschen.

Den andra anledningen har att göra med verkligheten av valutafluktuationer i området. När vi säger Silk Road Area-länder talar vi om 68 länder, var och en med sina egna valutor och de individuella värdefluktuationerna som kommer som en biprodukt av det. Gränsöverskridande handel inom detta område innebär att de företag och intressenter som deltar på finanssidan måste hantera alla slags problem när det gäller valutaväxling.

Och här är bankförseningarna som sker i det traditionella systemet verkligen har en negativ inverkan på att göra affärer i området: eftersom vissa av dessa valutor är mycket volatila kan det vara så att när en transaktion äntligen rensas, det faktiska värdet som överförs blir väsentligt annorlunda än vad som ursprungligen kunde ha avtalats om. Detta orsakar alla typer av huvudvärk när det gäller att redovisa alla sidor, och det är ett problem som jag behandlade direkt under min tid i branschen. ”

Amirliravi tror att det vi ser just nu är en bransch som är redo för förändring. Även med pandemin växer företag och ekonomier, och det finns nu ett större tryck mot digitala, automatiska lösningar än någonsin tidigare. Volymen av gränsöverskridande transaktioner har ökat stadigt med 6% i flera år nu, och bara den internationella betalningsindustrin ensam är värd 200 miljarder dollar.

Siffror som det visar vilken effektpotential optimering i detta utrymme kan ha.

Ämnen som kostnad, öppenhet, snabbhet, flexibilitet och digitalisering trender i branschen just nu, och när affärer och försörjningskedjor fortsätter att bli mer och mer värdefulla och komplexa kommer kraven på infrastruktur att öka på samma sätt. Det är verkligen inte en fråga om "om", det är en fråga om "när" - branschen står vid ett vägskäl just nu: det är tydligt att ny teknik kommer att effektivisera och optimera processer, men parterna väntar på en lösning som är säker och pålitlig tillräckligt för att hantera frekventa, stora volymtransaktioner och tillräckligt flexibla för att anpassa sig till de komplexa affärsstrukturer som finns inom handelsfinansiering. “

Amirliravi och hans kollegor på LGR Global ser en spännande framtid för b2b-penningrörelser och handelsfinansieringsindustrin.

"Jag tror att något som vi kommer att fortsätta se är effekten av framväxande teknik på branschen", sa han. ”Saker som blockchain-infrastruktur och digitala valutor kommer att användas för att ge ökad transparens och snabbhet i transaktionerna. Regeringsemitterade digitalbankvalutor skapas också, och detta kommer också att ha en intressant inverkan på gränsöverskridande penningrörelse.

"Vi tittar på hur digitala smarta kontrakt kan användas i handelsfinansiering för att skapa nya automatiserade kreditkort, och detta blir väldigt intressant när du använder IoT-teknik. Vårt system kan utlösa transaktioner och betalningar automatiskt baserat på inkommande Dataströmmar. Detta innebär till exempel att vi kan skapa ett smart avtal för ett kreditbrev som automatiskt frigör betalning när en fraktcontainer eller ett fraktfartyg når en viss plats. Eller, ett enklare exempel, betalningar kan utlösas en gång uppsättning av efterlevnadsdokument verifieras och laddas upp till systemet. Automation är en så enorm trend - vi kommer att se fler och mer traditionella processer störs.

"Data kommer att fortsätta spela en stor roll för att utforma framtiden för ekonomiförsörjningskedjan. I det nuvarande systemet kommer mycket data att tystas och bristen på standardisering stör verkligen de totala datainsamlingsmöjligheterna. Men när detta problem en gång är löst skulle en digital digital handelsfinansieringsplattform kunna generera stora datamängder som kan användas för att skapa alla typer av teoretiska modeller och branschinsikter. Naturligtvis innebär kvaliteten och känsligheten hos dessa data att datahantering och säkerhet kommer att vara oerhört viktigt för morgondagens bransch.

"För mig är framtiden för penningrörelsen och handelsfinansieringsindustrin ljus. Vi går in i den nya digitala eran, och detta kommer att betyda alla möjliga nya affärsmöjligheter, särskilt för de företag som anammar nästa generations teknik."

Banking

Hur digitala handelsfinansieringslösningar fungerar för att hantera COVID-19-problem

publicerade

on

I och med att COVID-19 sprids över hela världen har kurirtjänster och rörelse av pappersdokument avtagit. En ny granskning av överlevnaden av mänskliga koronavirus på ytor fann stor variation, allt från två timmar till nio dagar, skriver Colin Stevens.

Överlevnadstiden beror på ett antal faktorer, inklusive typen av yta, temperatur, relativ fuktighet och specifik stam av viruset.

Med sjöfartsvägar och hamnar störda, fler länder kommer in i låsning och pressar på exportörer, logistiknätverk och banker finns det ett starkt incitament för företag som handlar internationellt att digitalisera sina dokument.

Handelsverksamheten med flera varor är mycket komplex - det finns ett antal intressenter, mellanhänder och banker som arbetar tillsammans för att få affärer att hända. Dessa erbjudanden är enorma i värde och inträffar mycket ofta - det är stora volymer.

I en typisk internationell handel skickas upp till 36 dokument som utfärdats av olika parter från olika länder först till ett producent- eller handelsföretag, hanteras vidare och skickas sedan till banker, vilket försvårar spridningen av viruset.

Därför måste parter som är inblandade i global handel vända sig till digitala lösningar, såsom elektroniska signaturer och plattformar som erbjuder digitaliserade dokument, för att säkerställa att deras handelsfinansieringsavtal och papper kan skrivas i princip.

I det som kallas 'Silk Road Countries' - områdena mellan Europa, Centralasien och Kina, vissa företag som använder alla manuella processer och andra som går över till digitala - det finns ingen standardisering.

En internationell organisation som syftar till att öka handeln mellan medlemmar och stater är Silk Road Chamber of International Commerce.

En av dess ledande medlemmar är Ali Amirliravi, VD för LGR Global i Schweiz och grundare av Silk Road Coin, en kryptovaluta utformad för att underlätta internationell gränsöverskridande handel längs Belt- och Road-länderna.

På tal till den här webbplatsen sa han:

Ali Amirliravi, VD för LGR Global i Schweiz

LGR Global i Schweiz VD Ali Amirliravi

”COVID-pandemin har belyst många av de problem som för närvarande finns i globala försörjningskedjor. Till att börja med såg vi riskerna med den så kallade ”just-in-time” produktionsstilen och vad som kan hända när företag själva använder leveranskedjor som lageranläggningar. Alla såg störningarna och förseningarna i leveransen av kirurgiska masker och personliga skyddsutrustning - den totala bristen på transparens i traditionella system kom verkligen fram.

"Vi såg behovet av högkvalitativ datakontroll och dokumentation - folk ville veta exakt var deras produkter kom ifrån och vilka beröringspunkter som finns längs försörjningskedjan. Och sedan såg vi naturligtvis behovet av snabbhet - efterfrågan var där, men de traditionella försörjningskedjorna stötte på ett antal problem när det gäller att generera och leverera produkterna i tid - särskilt när lagkrav och efterlevnadskrav har tillämpats.

"På penningrörelsens sida såg vi ökade avgifter, myntbrist och bankförseningar som verkligen stör kritisk affärsverksamhet. I tider av kris kan även små ineffektiviteter ha en enorm negativ inverkan - detta gäller särskilt i handeln med råvaror där transaktionsstorleken och volymen är så stor.

"Det här är alla problem som branschen har varit medveten om under en längre tid, men COVID-krisen har visat behovet av åtgärder nu så att vi kan övervinna dessa problem. Det är en kritisk tid för infrastrukturuppgraderingar och ökad transparens, och samtidigt som pandemi har orsakat många negativa effekter, en potentiell positiv inverkan är att den har gjort det klart för branschen att förändringar behöver göras för att optimera processer och förbättra den övergripande funktionen för internationell handel, handelsfinansiering och penningrörelse. ”

Ali Amirliravi föreslår några av lösningarna på dessa problem:

”Jag tror att det handlar om att integrera ny teknik på smarta sätt. Ta mitt företag till exempel, LGR Global. När det gäller penningrörelser är vi fokuserade på tre saker: hastighet, kostnad och öppenhet. För att ta itu med dessa frågor leder vi med teknik och använder saker som blockchain, digitala valutor och allmän digitalisering för att optimera befintliga metoder.

"Det är ganska tydligt vilken inverkan ny teknik kan ha på saker som hastighet och transparens, men när jag säger att det är viktigt att integrera teknikerna på ett smart sätt är det viktigt för att du alltid måste hålla din kund i åtanke - det sista vi skulle vill göra är att införa ett system som faktiskt förvirrar våra användare och gör hans eller hennes jobb mer komplicerat. Så å ena sidan finns lösningen på dessa problem i ny teknik, men å andra sidan handlar det om att skapa en användarupplevelse som är enkel att använda och interagera med och integreras sömlöst i befintliga system. ”

I en global nödsituation kan internationell handel bromsas men den får inte stoppa. Även om COVID-19 avslöjar bristerna i ett pappersbaserat handelssystem, ger det företag som LGR Crypto Bank en möjlighet att modernisera funktion och karaktär av handeln.

"I handeln med finans- och penningrörelsebranschen innebär det att nya lösningar måste kunna anslutas direkt till befintliga kundsystem", säger Amirliravi. ”Att använda API: er är allt möjligt. Det handlar om att överbrygga klyftan mellan traditionell ekonomi och fintech och se till att fördelarna med digitalisering levereras med en sömlös användarupplevelse. ”

 

 

Fortsätt läsa

Banking

Big-techs stablecoins kan skada integritet och innovation - ECB

publicerade

on

By

Representationer av virtuell valuta visas framför Libra-logotypen i denna illustration, 21 juni, 2019. REUTERS / Dado Ruvic / Illustration

En stablecoin som hanteras av ett stort teknikföretag, som Facebook FB.O föreslagna vågen, skulle väcka oro för dataskydd och till och med kväva ekonomisk innovation, sade styrelseledamoten i Europeiska centralbanken Fabio Panetta på onsdagen (4 november), skriver Francesco Canepa.

”Frågorna som står på spel sträcker sig från datasäkerhet och efterlevnad av EU: s dataskyddslag till att stänga av livsnerven för europeisk finansiell innovation,” sade Panetta.

Fortsätt läsa

Banking

Vi har inte råd med skatteparadis i åldern #Coronavirus

publicerade

on

Storbritanniens kansler Rishi Sunak, utnämnd till jobbet för drygt en månad sedan, meddelade den viktigaste uppsättningen brittiska politiska åtgärder sedan andra världskriget fredag ​​20 mars.  Det svepande paketet - vilket innefattar en skattesemester på 30 miljarder pund för företag och ett regeringsåtagande att betala en del av medborgarlönen för första gången i brittisk historia - skulle ha varit otänkbart för en konservativ administration för bara veckor sedan. Åtgärdernas enastående karaktär, liksom gravitationerna med vilka Sunak tillkännagav dem, drev hem den verkliga ekonomiska tsunamin som coronaviruspandemin har släppt ut.

Den globala ekonomin, som en kommentator noterade, går in i hjärtstopp. Centralbanker från Tokyo till Zürich har skurit räntor - men detta kan bara göra så mycket för att lindra smärtan från miljoner arbetare som stannar hemma, monteringslinjer som stoppas och aktiemarknaderna går in i fritt fall.

Det är nästan omöjligt att förutsäga den fulla skalan av ekonomisk skada medan de flesta av världen fortfarande kämpar för att innehålla virusets exponentiella spridning, och medan så mycket förblir osäker. Kommer viruset till exempel blekna tack vare en kombination av strikta karantänåtgärder och varmare väder - bara för att återvända med hämnd på hösten, vilket orsakar ett förödande dubbelt dopp i ekonomisk aktivitet?

Det som nästan är säkert är att Europa väljer en ny finanskris. "Extraordinära tider kräver extraordinära åtgärder," medgav ECB: s chef Christine Lagarde understryker att "det finns inga gränser för vårt åtagande gentemot euron." Blockets stora ekonomier, varav några var flirta med lågkonjunktur redan före pandemin, kommer du säkert att blåsa förbi 3% underskottgränser. Dom är sannolikt att spela snabbt och löst med EU: s regler för statligt stöd, eftersom hårt drabbade företag - särskilt stora flygbolag, inklusive Air France och Lufthansa - kan behöva nationaliseras för att förhindra att de faller.

När beslutsfattare försöker hålla sina ekonomier flytande under - och efter - denna akuta fas av pandemin, kommer de att behöva varje skrot av intäkter. Det är då upprörande att det är cirka 7 biljoner dollar i privat förmögenhet dolda borta i sekretess jurisdiktioner, medan företagsskatt undvikande via offshore skatteparadis dränerar så mycket som $ 600 miljarder per år från regeringskister. Ny forskning indikerade att 40% av multinationella företags vinster går runt offshore.

Tax Justice Network har identifierat en "undvikande axel" - Storbritannien, Nederländerna, Schweiz och Luxemburg - som tillsammans står för hela hälften av världens skatteflykt. Förenade kungariket har ett särskilt ansvar för att inte slå ner på den utbredda finansiella missförhållandena i dess utomeuropeiska territorier. Medan NHS-personal i frontlinjerna för coronavirusepidemin har uttryckt oro över att de behandlas som "kanonfoder" mitt i en grov brist på skyddsutrustning, världens tre mest beryktade gömställen till havs är de brittiska utomeuropeiska territorierna.

Det mest kända är förmodligen Caymanöarna, som EU placeras på sin skattelavis svartlista tidigare i år. I årtionden, falska företag från Enron till Lehman Brothers instoppat deras problematiska tillgångar på de idylliska öarna, medan företag som gruvjätten Glencore påstås trattade muta medel genom det brittiska utomeuropeiska territoriet.

Caymans har gjort ett nyligen försök att tappa detta rykte som ett skattefritt vilda västern och lovade att avslöja företagets ägare år 2023 - ett drag som skulle göra önationen i linje med EU-direktiv. Under tiden fortsätter emellertid historier som visar hur skrupelfria företag drar nytta av Caymans laxreglering.

För bara några månader sedan Gulf Investment Corporation (GIC) - en fond som ägs gemensamt av de sex golfländerna—frågade domstolar i både Caymans och USA för att undersöka ”hundratals miljoner dollar” som tydligen har försvunnit från hamnfonden, ett Caymans-baserat finansiellt fordon.

Enligt domstolsansökningar kan hamnfondens sponsor, KGL Investment Company, ha varit inblandad i att överlåna intäkterna från försäljningen av portfondstillgångar på Filippinerna. GIC hävdar att hamnfonden sålde ett filippinskt infrastrukturprojekt för ungefär 1 miljard dollar - men avslöjade endast 496 miljoner dollar i intäkter och betalade endast 305 miljoner dollar till fondens investerare.

De "saknade" 700 miljoner dollar förångades inte bara i etern, naturligtvis. Det verkar mycket troligt att avvikelsen åtminstone delvis har gått mot den kostsamma lobbyinsats som hamnfonden har anordnat för att våren sina tidigare chefer, Marsha Lazareva och Saeed Dashti, från fängelset i Kuwait, där de har varit inlåsta efter att ha dömts av att missbruka offentliga medel. Den högdrivna lobbyn kampanjen har kört upp en flik på miljoner dollar och ropat i alla från Louis Freeh, chef för FBI från 1993 till 2001, till Cherie Blair, hustru till före detta brittiska premiärminister Tony Blair.

Den svaga sagan är den perfekta illustrationen av hur listiga företag kan utnyttja bristen på lagstiftningstillsyn i skatteparadis som Caymans för att hålla kontanter borta från offentliga kassa. Det finns otaliga sådana exempel. Netflix enligt uppgift skiftar pengar genom tre olika holländska företag för att hålla sin globala skatteräkning låg. Tills för bara månader sedan, teknik titan Google utnyttjade av ett skattesmål kallade ”Double Irish, Dutch sandwich” och kanaliserade enorma summor genom Irland till ”spöksföretag” i skatteparadis inklusive Bermuda och Jersey, båda brittiska beroenden.

Europeiska ledare har inte längre råd med passivitet för att utplåna dessa finansiella svarta hål. Ibrahim Mayaki, medordförande för en nyligen skapad FN-panel om olagliga finansiella flöden, remarked att "de pengar som gömmer sig i skatteparadis till havs, som tvättas genom skalföretag och som är stulna från offentliga kassa bör läggas på att få slut på fattigdom, utbilda varje barn och bygga infrastruktur som kommer att skapa arbetstillfällen och upphöra med vårt beroende av fossila bränslen."

Just nu bör det riktas mot eftermontering av kritiska vårdsängar, se till att italienska läkare som behandlar koronaviruspatienter har handskar som kan rädda sina egna liv och ge stöd till Europas småföretag så att de inte går i magen.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend