Anslut dig till vårt nätverk!

Försvar

Extraordinärt G7-transportministermöte välkomnar EU:s sjöfartsoperation för att skydda sjöfartssäkerheten i Röda havet 

DELA MED SIG:

publicerade

on

Idag uttryckte G7:s transportministrar ett starkt fördömande av de attacker som houthierna utförde mot kommersiella fartyg och flottans fartyg i Röda havet och Adenbukten. Ministrarna betonade att dessa handlingar bryter mot internationell lag, äventyrar oskyldiga liv och hotar sjöfartsrättigheter och friheter. De välkomnade EU maritime operation “Aspides”, som lanserades på måndagen och lyfter fram den avgörande betydelsen av sjöfartssäkerhet och sjöfartsrättigheter och friheter för att säkerställa oavbruten förflyttning av viktiga varor över hela världen. 

Kommissionär med ansvar för transport, Adina Vălean, Sa: "Förbättrad samordning och snabb informationsutbyte är avgörande för att skydda sjöfartskorridorer, eftersom de är ryggraden i europeiska och globala leveranskedjor. Genom EU:s maritima operation Aspides och det nära samarbetet inom G7 tar vi konkreta steg för att underlätta smidiga godstransportflöden och säkerställa säkerheten för sjöfolk och de fartyg de seglar på. " 

Ministrarna noterade att houthiernas attacker mot kommersiella fartyg avsevärt har stört navigeringsfriheten och utgjort ett allvarligt hot mot säkerheten och säkerheten för fartyg i regionen. Som ett resultat har många fartyg omdirigerat sina rutter, vilket lett till ökade transittider, fraktkostnader och störningar i globala leveranskedjor. 

Smakämnen gemensamt uttalande antogs vid ett extra möte med G7:s transportministrar, där kommissionär Vălean gick med sina motsvarigheter från Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien och USA för att diskutera situationen i Röda havet.  

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend