Anslut dig till vårt nätverk!

Utbildning

Framtiden för Erasmus +: Fler möjligheter

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Från en större budget till fler möjligheter för missgynnade människor, upptäck det nya Erasmus + -programmet.

Parlamentet antog Erasmus + -program för 2021-2027 den 18 maj. Erasmus + är ett flaggskepps EU-program som har visat sig vara framgångsrikt när det gäller att skapa möjligheter för unga människor och öka deras chanser att hitta ett jobb.

Ledamöterna förhandlade om ytterligare 1.7 miljarder euro för programmet, vilket hjälpte till att nästan fördubbla budgeten från perioden 2014--2020. Detta bör göra det möjligt för cirka 10 miljoner människor att delta i aktiviteter utomlands under de kommande sju åren, inklusive studenter, professorer, lärare och utbildare inom alla sektorer.

Annons

Du har nu möjlighet centrum för yrkesmässig kompetens, som föreslogs av parlamentsledamöter, är nu en del av det nya Erasmus +. Dessa internationella centra tillhandahåller kvalificerad yrkesutbildning så att människor kan utveckla användbara färdigheter inom viktiga sektorer.

Parlamentets prioriteringär programmet nu mer tillgängligt och mer inkluderande. Detta innebär att fler missgynnade kan delta och dra nytta av språkutbildning, administrativt stöd, mobilitet eller e-lärande.

I linje med EU: s prioriteringar kommer Erasmus + att fokusera på digitala och gröna övergångar och främja en hälsosam livsstil samt livslångt lärande för vuxna.

Annons

Vad är Erasmus +?

Erasmus + är ett EU-program som stöder möjligheter till utbildning, ungdomar och idrott i Europa. Det började som ett studentutbytesprogram 1987, men sedan 2014 erbjuder det också möjligheter för lärare, praktikanter och volontärer i alla åldrar.

Mer än nio miljoner människor har deltagit i Erasmus + -programmet under det senaste 30 år och nästan 940,000 personer gynnades av programmet enbart 2019. Programmet omfattar för närvarande 33 länder (alla 27 EU-länder samt Turkiet, Nordmakedonien, Serbien, Norge, Island och Liechtenstein) och är öppet för partnerländer över hela världen.

Enligt Europeiska kommissionen, en tredjedel av Erasmus + -praktikanterna erbjuds en position av företaget de utbildade sig i. Dessutom är arbetslösheten för ungdomar som studerat eller utbildat utomlands 23% lägre än deras icke-mobila kamrater fem år efter examen.

Hur man ansöker

Erasmus + har möjligheter till människor såväl som organisationer från hela världen.

Ansökningsförfarandet och förberedelserna kan variera beroende på vilken del av programmet du ansöker om. Upptäck mer information om det här.

Erasmus + 2021-2027 

Erasmus 

Utbildning

Uttalande från kommissionär för krishantering Janez Lenarčič om den internationella dagen för att skydda utbildning från attacker

publicerade

on

I samband med den internationella dagen för att skydda utbildning från attacker (9 september) bekräftar EU sitt åtagande att främja och skydda varje barns rätt att växa i en säker miljö, få tillgång till kvalitetsutbildning och bygga en bättre och mer fredlig framtid, säger Janez Lenarčič (bilden).

Attacker mot skolor, elever och lärare har en förödande inverkan på tillgång till utbildning, utbildningssystem och samhällsutveckling. Tyvärr ökar deras förekomst i oroväckande takt. Detta framgår alltför tydligt av den senaste utvecklingen i Afghanistan och kriserna i Etiopien, Tchad, Afrikas Sahelregion, i Syrien, Jemen eller Myanmar, bland många andra. Global Coalition to Protect Education from Attack har identifierat mer än 2,400 2020 attacker mot utbildningsanläggningar, studenter och lärare 33, en ökning med 2019 procent sedan XNUMX.

Attacker mot utbildning utgör också brott mot internationell humanitär lag, regelverket som försöker begränsa effekterna av väpnade konflikter. Sådana kränkningar förökar sig, medan deras förövare sällan ställs till svars. I denna uppfattning sätter vi konsekvens av internationell humanitär rätt konsekvent i centrum för EU: s yttre åtgärder. Som en av de största humanitära givarna kommer EU därför att fortsätta att främja och förespråka global respekt för internationell humanitär lag, både av stater och icke-statliga väpnade grupper under en väpnad konflikt.

Annons

Utöver förstörelse av anläggningar leder attacker mot utbildning till långsiktig avstängning av lärande och undervisning, ökar risken för skolavhopp, leder till tvångsarbete och rekrytering av väpnade grupper och styrkor. Skolestängningar förstärker exponeringen för alla former av våld, inklusive sexuellt och könsbaserat våld eller tidigt och tvångsäktenskap, vars nivåer har ökat drastiskt under COVID-19-pandemin.

COVID-19-pandemin avslöjade och förvärrade utbildningens sårbarhet över hela världen. Nu, mer än någonsin, måste vi minimera störningar i utbildningsstörningar och se till att barn kan lära sig säkerhet och skydd.

Utbildningssäkerhet, inklusive ytterligare engagemang i deklarationen om säkra skolor, är en integrerad del av våra ansträngningar att skydda och främja rätten till utbildning för varje tjej och pojke.

Annons

Att reagera på och förebygga attacker mot skolor, stödja skyddande aspekter av utbildning och skydda elever och lärare kräver en samordnad och sektorsövergripande strategi.

Genom EU-finansierade projekt inom utbildning i nödsituationer hjälper vi till att minska och mildra riskerna med väpnade konflikter.

EU ligger fortfarande i framkant när det gäller att stödja utbildning i nödsituationer och avsätter 10% av sin budget för humanitärt bistånd för att stödja tillgång, kvalitet och skydd av utbildning.

Mer

Faktablad - Utbildning i nödsituationer

Fortsätt läsa

Utbildning

Europeiska kommissionens rapport om vuxenutbildning i Europa

publicerade

on

Europeiska kommissionens Eurydice-nätverket har publicerat en rapport om ”Vuxenutbildning i Europa: Att bygga inkluderande vägar till färdigheter och kvalifikationer”. Rapporten undersöker nuvarande tillvägagångssätt för att främja livslångt lärande, med särskilt fokus på politik och åtgärder för att stödja vuxnas med låga färdigheter och kvalifikationer, till lärandemöjligheter. Den tittar på 42 utbildningssystem i 37 europeiska länder.

Kommissionär för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdom Mariya Gabriel sa: ”Denna pandemi har visat att många vuxna inte har tillräckliga grundläggande färdigheter. I synnerhet har det avslöjat den stora digitala klyftan bland den vuxna befolkningen. Det är viktigt att skapa systematiska inlärningsmöjligheter som gör att människor kan förbättra sina grundläggande färdigheter i alla stadier av livet. Vi måste också ta itu med fragmenteringen av vuxenutbildningssektorn, så att vuxna kan göra enkla övergångar mellan olika typer och utbildningsformer. ”

Jobb- och socialrättskommissionär Nicolas Schmit sa: ”För att anpassa oss till den snabbt föränderliga arbetsvärlden måste vi fokusera vår uppmärksamhet och våra resurser på livslångt lärande. År 2030 vill vi att minst 60% av vuxna i EU ska delta i utbildning varje år. EU: s ledare välkomnade denna ambition och deras nationella planer för återhämtning och motståndskraft inkluderar stora investeringar i utbildning och omskolning av vuxna. Tillsammans med arbetsmarknadens parter och alla intressenter måste vi säkerställa tillgång till inlärningsmöjligheter, särskilt för människor som skulle ha störst nytta av att utbilda sig och omskola. Denna aspekt är central för Upskilling Pathways -initiativet som ägnar särskild uppmärksamhet åt de mest utsatta. ”

Annons

Förutom att undersöka hur vuxenutbildnings- och utbildningsinitiativ samordnas på nationell nivå, presenterar denna rapport också en unik kartläggning av offentligt finansierade och medfinansierade vuxenutbildningsprogram och befintliga vägledning och stödåtgärder för de minst kvalificerade. De Eurydice-nätverket består av nationella enheter i europeiska länder och samordnas av Utbildning, audiovisuella medier och kultur.

Annons
Fortsätt läsa

Utbildning

GSOM SPbU och Kozminski University tecknade avtal om sitt första dubbelprogram

publicerade

on

Graduate School of Management, St. Petersburg University (GSOM SPbU) och Kozminski University (KU) lanserar sitt första gemensamma dubbelprogram inom företagsfinansiering och redovisning. Det nya dubbelprogrammet kommer att innehålla kvalificerade studenter vid Master in Corporate Finance (MCF) -programmet vid GSOM och studenter i Master i finans och redovisning vid KU. Urvalet av studenter för det nya dubbelprogrammet påbörjas höstterminen 2021, studierna startar läsåret 2022/2023.

Som en del av ett nytt avtal kommer studenterna att tillbringa sina tre och fyra terminer på värdinstitutioner, och kandidater, som framgångsrikt slutfört alla programkrav för GSOM och KU kommer att få magisterexamen från båda institutionerna.

"Framtiden tillhör partnerskap, allianser och samarbeten: den hjälper till att titta på mål från olika håll, snabbt reagera på förändringar och skapa relevanta och efterfrågade produkter. Under det nya läsåret lanserar vi tillsammans med Kozminski universitet ett dubbelprogram inom Master in Corporate Finance-programmet: vi kommer att utbyta erfarenheter, jämföra våra mål och resultat och ge studenter från båda sidor omfattande kunskap som kan tillämpas var som helst i världen. Kozminski University och GSOM SPbU är mångåriga akademiska partners, våra förhållandet har testats genom åren och dussintals utbytesstudenter. Jag är övertygad om att den nya samarbetsnivån kommer att föra handelshögskolorna närmare varandra och göra våra masterprogram mer intressanta och praktiska, säger Konstantin Krotov, verkställande direktör för GSOM SPbU.

Annons

Sedan 2013 har GSOM SPbU bachelor- och masterstudenter deltagit i utbytesprogram och fakultet och personal vid Handelshögskolan - i akademiska utbytesprogram med Kozminski University.

"Tätt samarbete med det äldsta universitetet i Ryssland-Sankt Petersburgs universitet och GSOM SPbU kröntes nyligen med en dubbel examen på Master in Finance and Accounting-programmet. Det är ett naturligt steg för att intensifiera våra toppstudenters utbytesmöjligheter genom att ge dem tillgång till en av de största marknaderna. Därför fortsätter KU att stärka sin position som en global bro för affärsmöjligheter och interkulturell förståelse, säger Franjo Mlinaric, Ph.D., ledare för Master in Finance & Accounting Program på KU.

Från och med 2022 kommer fyra MCF -studenter att kunna fortsätta sina studier inom Master in Finance and Accounting -programmet på en av de ledande handelshögskolorna i Polen. Kozminski University har trefaldig krona ackreditering samt ACCA och CFA ackrediteringar. Kozminski Universitys finans- och redovisningsprogram rankas som 21: e plats i Financial Times (FT) rankas bland världens 55 bästa masterprogram i företagsfinansiering.

Annons

Master i Corporate Finance -programmet vid GSOM SPbU är också ACCA -ackrediterat. GSOM SPbU har rankats bland världens ledande program och handelshögskolor under många år i rad enligt den internationella affärstidningen Financial Times. År 2020 rankades GSOM SPbU som 41: a på Financial Times Masters in Management -rankningen och 51: a i Financial Times European Business School rankning. GSOM SPbU Executive MBA -programmet gick in på de 100 bästa världsprogrammen för första gången och tog 93: e plats i Financial Times Executive MBA Ranking 2020.

GSOM SPbU är en ledande rysk handelshögskola. Det grundades 1993 vid St Petersburg University, som är ett av de äldsta klassiska universiteten och det största centrumet för vetenskap, utbildning och kultur i Ryssland. Idag är GSOM SPbU den enda ryska handelshögskolan som ingår i de 100 bästa Europaskolorna i Financial Times-rankningen och har två prestigefyllda internationella ackrediteringar: AMBA och EQUIS. GSOM Advisory Board innehåller ledare från näringslivet, regeringen och det internationella akademiska samhället.

Kozminski universitet grundades 1993. Det är en av de äldsta icke-offentliga högskolorna i Polen. Grund-, doktorand- och doktoranderna och deltagarna i forskar- och MBA -program som studerar vid KU utgör en befolkning på 9,000 60,000. Befolkningen av KU -akademiker är för närvarande över XNUMX XNUMX. Kozminski University är en företagsinriktad högre utbildningsinstitution som erbjuder ett brett utbud av utbildningsprogram som innehar fulla akademiska rättigheter och anses vara den bästa handelshögskolan i Central- och Östeuropa enligt Financial Times ranking. År 2021 rankades Kozminski University 21: a i Global Masters in Finance Ranking publicerad av Financial Times. Det är det enda universitetet rankat från Polen och Central- och Östeuropa.

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend