Anslut dig till vårt nätverk!

Elektricitet till sammankoppling

#Energy Northern Powergrid regionala energiinvesteringar blir £ 250m EIB stöd

DELA MED SIG:

publicerade

on

electricity_pylon_3_0Europeiska investeringsbanken, Europas långfristiga utlåningsinstitut, har gått med på att tillhandahålla 250 miljoner pund för investeringar under Northern Powergrid under två år för att uppgradera eldistributionsinfrastrukturen och förstärka elnätet för att möjliggöra ett smartare elnät för 3.9 miljoner hem och företag i Nordöstra, Yorkshire och norra Lincolnshire.

Tom Fielden, Northern Powergrids finansdirektör, sa: "Vi har ett ambitiöst £ 3 miljarder, åtta års investeringsprogram för att uppgradera regionens kraftnätverk. förbättra pålitligheten för våra kunder stödja ekonomisk tillväxt och möta framtida koldioxidutmaningar. Att säkra konkurrenskraften hjälper oss att leverera det bästa långsiktiga värdet för våra kunder och detta avtal är en viktig milstolpe i vår affärsplan. "

"Investeringar i brittisk energiinfrastruktur är avgörande för att uppgradera utrustning, säkerställa utbud och utöka innovativa tjänster. Europeiska investeringsbanken erkänner vikten av att ambitiösa investeringar genomförs av regionala kraftföretag och är glatt att ge ett lån på GBP 250 miljoner för att stödja Northern Powergrids bredare investeringsprogram genom ett av våra största lån för energiförsörjning i Storbritannien. "Säger Jonathan Taylor, Europeiska investeringsbankens vice ordförande.

 Det långfristiga lånet från Europeiska investeringsbanken kommer att användas av Northern Powergrids ägda distributionsnätverk, Northern Powergrid (Yorkshire) plc och Northern Powergrid (Northeast) Ltd, för att stärka det regionala nätverket så att det finns färre och kortare strömavbrott, ger ytterligare kapacitet för framtida kunder och skydda vårt nätverk från svårt väder.

 Det nya EIB-lånet kommer att stödja Northern Powergrids £ 3-miljarder, åtta års investeringsprogram och omfattar förbättrade anslutningar till 900MW för förnybara energiresurser, såsom land- och offshore-vindkraftverk och solkraft, och underjordiskning av 100km av kraftledningar i skyddade landskapsområden.

 Användning av ny teknik som stöds av investeringssystemet gör att större elkapacitet kan läggas till nätverket utan att lägga till så många nya kablar eller transformatorer som traditionellt behövs, och ny smartgridsteknik kommer att minska behovet av dyrare nätverksförstärkning.

 Northern Powergrid är ett av de största företagen i regionen och sysselsätter direkt över 2,200-personer. Företaget förvaltar eldistributionsnätet, inklusive mer än 60,000-stationer och 91,000km av kraftledningar och jordkablar, vilket ger ström till 8 miljoner kunder i nordöstra, Yorkshire och norra Lincolnshire.

Annons

 Under det senaste decenniet har Europeiska investeringsbanken tillhandahållit mer än £ 10 miljarder för investeringar i Storbritanniens energisektor, inklusive förnybara energisystem, nationella överföringsnät och regional kraftdistribution samt sammankopplingar till Irland och kontinenten.

 Europeiska investeringsbanken är världens största internationella offentliga bank och 15% ägd av Storbritanniens regering. Utlåningen av Europeiska investeringsbanken förra året uppgick till £ 5.6 miljarder och stödde långsiktig investering i 40-projekt över hela landet. Detta var det största årliga engagemanget sedan EIB: s utlåning började i Storbritannien i 1973 och stödde nästan £ 16 miljarder av den totala investeringen.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend