Anslut dig till vårt nätverk!

Energi

Kazakstan går med i tävlingen om att producera "grönt" väte

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Tyska investerare avser att etablera produktionen av ”grönt” väte i Mangystau -regionen. Färdplanen för genomförandet av projektet undertecknades vid mötet med SVEVIND: s president Wolfgang Kropp, organiserat under besöket av den kazakiska delegationen som leds av Kazakhstans biträdande utrikesminister Almas Aidarov i Sverige. 

SVEVIND-verksamheten syftar till långsiktiga investeringar i företagets egna och lockade medel, som en del av den fortsatta utvecklingen av koldioxidsnål energi i Republiken Kazakstan genom storskalig produktion av ”grönt” väte för vidare export till EU-länderna och andra utländska marknader.

Investeraren planerar att bygga vind- och solkraftverk med en kapacitet på 30 GW och använda dessa resurser för att producera upp till 2 miljoner ton väte per år.

 ”SVEVIND syftar till att kombinera de enastående naturresurserna i Kazakstan med SVEVINDs långa erfarenhet och passion i projektutveckling för att förse Kazakstan och Eurasien med grön, hållbar energi och produkter,” drivna av naturen ”. De gröna väteanläggningarna kommer att lyfta Kazakstan bland de globala ledarna inom förnybar energi och grönt väte. Vi är mycket glada över att ta nästa steg i projektutvecklingen, och vi är tacksamma för det enastående stödet från den kazakiska regeringen ”, säger Wolfgang Kropp, ordförande för SVEVIND. 

 ”Vätenergi är ett av de mest lovande fälten som kan förtränga alla traditionella metoder för energiutvinning i framtiden. För närvarande har vi tillgång till alla nödvändiga resurser som vind, sol, vatten, mark och SVEVINDs kunskap. Vi ser fram emot intressanta, storskaliga och utmanande projekt framåt ”, tillade biträdande utrikesminister i Kazakstan Almas Aidarov under mötet med chefen för SVEVIND.

Under besöket fick den kazakiska delegationen bekanta sig med utvecklingen av företagets nuvarande projekt i Sverige och den största vindkraftparken i Europa ”Markbygden 1101”.

I juni i år undertecknade SVEVIND ett samförståndsavtal med KAZAKH INVEST. Inom ramen för avtalet kommer det nationella företaget och relevanta myndigheter att ge investerarna fullt stöd och omfattande bistånd vid genomförandet av projektet i alla skeden - från att få tillstånd till idrifttagning. 

Annons

SVEVIND är ett tyskt företag med många års erfarenhet av storskaliga projekt för förnybar energi. Företaget genomförde Europas största projekt av ett vindgenererande komplex på land - Markbygden 1101 -klustret med vindkraftparker i Sverige med en kapacitet på mer än 4 GW. Företaget är representerat på marknaderna i Sverige, Finland och Tyskland.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend