Anslut dig till vårt nätverk!

Miljö

Kommissionär Sinkevičius i Sverige för att diskutera skogar och biologisk mångfald

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionär Sinkevičius besöker Sverige idag (14 juni) för att diskutera kommissionens kommande EU-skogsstrategi och förslagen om EU-driven avskogning och skogsförstöring med ministrar, ledamöter av svenska parlamentet, icke-statliga organisationer och företrädare för akademin och andra aktörer. Skogsstrategin, som meddelats i 2030 biologisk mångfaldsstrategi, kommer att täcka hela skogscykeln och främja den multifunktionella användningen av skogar, i syfte att säkerställa friska och motståndskraftiga skogar som bidrar avsevärt till biologisk mångfald och klimatmål, minskar och svarar på naturkatastrofer och säker försörjning. En nyckel som kan levereras under European Green DealBiologisk mångfaldsstrategi lovade också att plantera 3 miljarder träd fram till 2030. Kommissionen syftar till att säkerställa detta år under COP 15 globala möte om biologisk mångfald ett internationellt avtal för att ta itu med naturkrisen som liknar Parisavtalet om klimat.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend