Anslut dig till vårt nätverk!

Europa-Medelhavsförbindelserna

Oceana applåderar nya steg framåt när det gäller öppenhet för Medelhavsfisket

DELA MED SIG:

publicerade

on

Oceana välkomnar antagandet av General Fisheries Commission for the Mediterranean (GFCM) av en åtgärd som kommer att förbättra dess lista över auktoriserade fartyg. Från och med nästa omgång av rapportering från GFCM:s medlemsländer kommer listan att visa offentligt vilka fartyg som får fiska i vilka områden med restriktioner, vilket möjliggör mer transparens och effektiv övervakning. Åtgärden är ett resultat av de 44th GFCM-kommissionens årliga möte som ägde rum den 2-6 november.  

"Vi välkomnar GFCM:s beslut att prioritera transparens och ansvarsskyldighet inom fiskerisektorn genom att godkänna ändringen av dess lista över auktoriserade fartyg. Detta resultat kommer att göra det möjligt för myndigheter, forskare och icke-statliga organisationer att dubbelkontrollera information och få mer klarhet i vilka fartyg som kan fiska var, för att förhindra illegal verksamhet till havs. För att effektivt ta itu med IUU-fiske är det viktigt att fortsätta att förbättra listan, för att göra den mer komplett och transparent, säger Helena Álvarez, havsforskare vid Oceana i Europa. 

Oceana ber Medelhavsländerna att ytterligare utöka informationen som ingår i GFCM:s auktoriserade fartygslista, vilket kräver ytterligare viktig information som fartygsägaren, tidigare flagg och mer detaljer om vilka typer av fiskelicenser som beviljats. I enlighet med bästa praxis i andra RFMO:er bör denna information vara allmänt tillgänglig via GFCM:s webbplats, tillsammans med all annan information som finns i GFCM:s lista över auktoriserade fartyg. 

Oceana välkomnar också antagandet av ett nytt fiskebegränsat område (FRA) i Baris ubåtskanyon i södra Adriatiska havet, ett 1000 2 kmXNUMX stort område stängt för bottentrålning, som skyddar viktiga kallvattenkorallrev, plantskolor för hajar och viktiga fiskmiljöer. för europeisk kummel, multe och djuprosa räkor. Vid mötet antogs också förslaget att permanent etablera Jabuka/Pomo Pit FRA (Norra Adriatiska havet). För Oceana är dessa steg viktiga framsteg för att förbättra skyddet av känsliga marina ekosystem och utöka nätverket av fiskestängningar i Medelhavet och Svarta havet.  

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend