Anslut dig till vårt nätverk!

kultur

Påminnelser om brutna relationer får nytt liv i Parlamentarium

DELA MED SIG:

publicerade

on

20140616PHT49714_originalEn bränd träbit, en gammal lampa, en hockeypuck – vad har de gemensamt? Var och en är en personlig påminnelse om en en gång speciell relation som nu är borta. Parlamentarium – Europaparlamentets besökscenter i Bryssel – är värd för en utställning av Zagrebs Museum of Broken Relationships. Utställningen är öppen för allmänheten fram till mitten av oktober.

Utställningen

Utställningen, inrymd av Museum of Broken Relationships i Zagreb, Kroatien, består av 90 föremål, varav 43 insamlades specifikt för Brysselutställningen och donerades av invånare i Bryssel. "Samlingen består av suggestiva föremål som stannade kvar som tysta vittnen till bleka kärlek och relationer", och kommer att vara öppen för allmänheten från 16 juni till 15 oktober, gratis.

 Parlamentarium

Parlamentarium är ett interaktivt sätt att lära sig mer om Europaparlamentets historia och roll, ledamöternas dagliga arbete och lagar och politiskt beslutsfattande i EU. Den ligger i Bryssel och är öppen från 7-19, gratis. Utställningar finns tillgängliga på alla 24 officiella EU-språk samt teckenspråksvideor, speciella ljudfiler för synskadade besökare och punktskriftskartor på engelska, franska, tyska och holländska. Parlamentarium är rullstolsanpassat.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend