#GMB Slår kommissionen under dumpning av stål från Kina

china-steel9GMB, förbundet för stålarbetare, kommenterade diskussionerna inom EU College kommissionens igår (13 januari) om antidumpnings och trycka om varje beslut tillbaka till åtminstone sommaren 2016.

GMB: s nationella tjänsteman Dave Hulse sa: "Kommissionen slår beslutet om marknadsekonomisk status för Kina visar att den djupt ner vet att den har juridisk rådgivning och att politiken som lutar mot att bevilja status för Kina ligger på mycket skakig grund. Framtiden för vårt stål, keramik och många andra industrier och viktiga arbetstillfällen inom dessa sektorer behöver EU-kommissionen komma ut nu med ett nej till Kina om marknadsekonomisk status och att börja med att lägga konkreta åtgärder bakom att förhindra ytterligare dumpning på EU marknader samt stöd till energiintensiva industrier som lovades vid EU-rådets möte i november 9th 2015.

"Fackföreningar i hela Europa säger till dem att de industrier berätta för dem att, när de kommer att lyssna? Det är dags för EU-kommissionen att ta några råd från dem på marken hantera det kaos som orsakas av ohämmad marknader snarare än de i sina elfenbenstorn som behöver komma ut mer. Spara vårt stål och keramik och rädda våra jobb innan det är för sent. "

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En framsida, Kina, EU, Europeiska kommissionen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *