Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

#Steelkommissionen inleder nya antidumpningsutredningar av flera stålprodukter

DELA MED SIG:

publicerade

on

Cecilia Malmström, ledamot av Europeiska kommissionen med ansvar för inrikes frågor, och Bernard Cazeneuve, Frankrikes minister för inrikes presskonferensEuropeiska kommissionen inledde idag nya antidumpningsundersökningar för att fastställa om importen av tre stålprodukter har dumpats på EU-marknaden. Om så visar sig vara fallet kommer kommissionen att vidta åtgärder för att skydda den europeiska industrin från skadliga effekter av orättvis handel.

Alla tre stålprodukter som omfattas av dessa undersökningar – sömlösa rör, tunga plåtar och varmvalsat plattstål – har sitt ursprung i Kina.

Utöver dessa tre nya undersökningar, i ett annat pågående ärende om en stålprodukt, beslutade kommissionen att från och med i dag införa preliminära antidumpningstullar på kallvalsat platt stål från Kina och Ryssland. Detta följer på andra provisoriska antidumpningsåtgärder som nyligen antogs, på så kallade armeringsjärn med hög utmattningsförmåga, som infördes den 29 januari.

EU Trade Commissioner Cecilia Malmström said: “The steel sector currently faces a range of challenges. EU trade defence instruments cannot on their own solve all those problems, but the European Commission is acting and applying the instruments at its disposal to support and ensure a level-playing field.We cannot allow unfair competition from artificially cheap imports to threaten our industry. I am determined to use all means possible to ensure that our trading partners play by the rules. We have so far put in place trade defence measures for more than 30 different types of steel products, and we will continue to effectively address legitimate concerns of our industry.”

För hela pressmeddelandet se här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend