Anslut dig till vårt nätverk!

Klimatförändring

#EUKlimatlagsrapportör Gerbrandy: "Europa agerar enligt sina klimatåtaganden, med eller utan Trump"

DELA MED SIG:

publicerade

on


Idag (14 juni) antog Europaparlamentets plenarmöte sin rapport om en lag som genomför Parisavtalet med konkreta åtgärder för utsläppsminskningar. Lagen täcker nära två tredjedelar av EU:s koldioxidutsläpp. Planerna stöddes av parlamentsledamöter efter en debatt om USA:s aviserade utträde ur Parisavtalet. 

MEP Gerbrandy, föredragande, reagerade på omröstningen: "Dagens omröstning ger en kristallklar signal till Donald Trump: Europa agerar på sina åtaganden under Parisavtalet och tar vara på möjligheterna med grön tillväxt, med vår utan dig. Nästan alla politiska grupper har ställt sig bakom en stark och ambitiös klimatlag.”

Det antagna förslaget (parlamentet kallade lagen "Climate Action Regulation", medan kommissionen kallade lagen som "Effort Sharing Regulation") kommer att bidra till att uppnå EU:s övergripande klimatmål för 2030, i linje med Parisavtalet. Lagen tar upp sektorer som inte omfattas av EU:s koldioxidmarknad – det vill säga jordbruk, transporter, byggnader och avfall, som tillsammans står för cirka 60 % av EU:s utsläpp av växthusgaser.

Parlamentet inkluderade i sitt förslag en strängare utsläppsminskningsbana, som kommer att säkra leveransen av EU:s utsläppsmål år 2030. Parlamentet införde också ett långsiktigt mål för 2050 och en mekanism för att stödja EU-medlemsstater med lägre inkomster. har vidtagit tidiga åtgärder mot klimatförändringar.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend