Anslut dig till vårt nätverk!

Antisemitism

Israels arabiska parlamentsledamöter stöder #Corbyn mitt i anklagelser om #antisemitism

DELA MED SIG:

publicerade

on


En grupp arabiska lagstiftare i Israel har hyllat brittiska Labour-oppositionsledaren Jeremy Corbyn
(avbildad), vars parti har kämpat mot anklagelser om antisemitism i månader, skriver Ari Rabinovitch.

I ett brev till den brittiska tidningen Guardian sa Ahmad Tibi, en vice talman i Israels parlament, och tre andra medlemmar av partiet Joint Arab List att Corbyn hade en "långvarig solidaritet med alla förtryckta folk runt om i världen, inklusive hans orubbliga stöd för palestinierna. människor."

Sedan han oväntat blev Labour-ledare 2015 efter decennier tillbringat i partiets vänsterkanter, har Corbyn upprepade gånger mött anklagelser om att blunda för antisemitiska kommentarer i partiet och bland grupper han stöder.
Corbyn har svarat på protesterna genom att träffa judiska samfundsledare och försäkra det judiska folket att de är välkomna till partiet. Han har tidigare bett om ursäkt för vad han har beskrivit som "fickor" av antisemitism i sitt parti.

Israels eget Labour-parti avbröt förbindelserna med Corbyn i april och anklagade honom för att sanktionera antisemitism och visa fientlighet mot israelisk politik.

I sitt brev sa de arabiska ledamöterna av Israels parlament att de erkänner Corbyn som "en principiell vänsterledare som strävar efter fred och rättvisa och är emot alla former av rasism, vare sig den riktar sig mot judar, palestinier eller någon annan grupp."

Vissa opinionsmätningar placerar Labour före eller i nivå med premiärminister Theresa Mays konservativa, vilket betyder att han är en potentiell brittisk ledare, även om nästa val inte väntas förrän 2022.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend