#RassemblementNational - Exit polls visar Frankrikes långt högst upp i EU-omröstningen i Frankrike

| Kan 26, 2019

Marine Le Pens högra Rassemblement National (RN) -partiet vann flest röster i valet till Europaparlamentet i Frankrike. Två avgångsundersökningar visade på söndagen i en uppror mot president Emmanuel Macrons inhemska och europeiska ambitioner, skriver Richard Lough.

IFOP-undersökningen visade RN-vinnande 24-procenten av omröstningen jämfört med 22.5% för Macrons centristparti. En Elabe-enkät visade liknande siffror och förutspådde att de skulle lämna Le Pen's party med 24 platser i Europaparlamentet jämfört med 23 platser för Macrons parti.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, EU, Europaval, Europaparlamentet, Frankrike

Kommentarer är stängda.