Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#RassemblementNational – Utgångsmätningar visar att Frankrikes högerextrema ligger i topp i EU-omröstningen i Frankrike

DELA MED SIG:

publicerade

on

Marine Le Pens högerextrema Rassemblement National (RN)-parti vann flest röster i valet till Europaparlamentet i Frankrike, visade två utgångsmätningar på söndagen, i en upprördhet mot president Emmanuel Macrons inhemska och europeiska ambitioner. skriver Richard Lough.

IFOP-undersökningen visade att RN vann 24 % av rösterna jämfört med 22.5 % för Macrons mittparti. En Elabe-undersökning visade liknande siffror och förutspådde att de skulle lämna Le Pens parti med 24 mandat i EU-parlamentet jämfört med 23 mandat för Macrons parti.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend