Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#BrexitParty-ledamöterna vänder ryggen till EU-hymnen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Medlemmar av Storbritanniens Brexit-parti vände ryggen åt EU-sången på tisdagen när den spelades live vid Europaparlamentets öppnande i Strasbourg, i ett drag som andra lagstiftare stämplade som skamligt och patetiskt, skriver Reuters TV.

Partiet som lanserades av den framstående brexitisten Nigel Farage i april vann 29 platser i församlingen följande månad, mer än något annat parti i Storbritannien, då det red en våg av allmän ilska över premiärminister Theresa Mays misslyckande med att leverera landets avgång ur blocket i tid.

Sittande på de bakre raderna av församlingen vände dess parlamentariker ryggen till medan musiker spelade Ode till glädjen från Ludwig Van Beethovens Nionde symfoni.

Symfonin beställdes av Philharmonic Society of London och framfördes första gången i Storbritannien 1825.

För att illustrera omfattningen av klyftan i den brittiska opinionen om Brexit, deltog parlamentsledamöter från Storbritanniens liberaldemokratiska parti vid sessionen, den första sedan valet i maj, klädda i gula t-shirts märkta med orden "Stoppa Brexit".

Liberaldemokraterna fick 16 platser efter att ha kampanjat för att Storbritannien ska stanna kvar i blocket.

"Låt oss se till att vi lämnar denna byråkratiska mardröm så snart som möjligt!" Brexitpartiet twittrade på sitt officiella konto.

Annons

”Var bara tvungen att utstå EU:s försök till en överstatlig hymn. Du kommer att bli glad att veta att vi vände oss ryggen under hela tiden. EU är ingen stat. Den borde inte ha en hymn”, twittrade Brexit-parlamentsledamot Ben Habib.

Andra lagstiftare kritiserade gesten som respektlös.

"Nigel Farage och hans band av Brexit-företags ledamöter tror att de är smarta genom att stå med ryggen mot stolen vid Europaparlamentets öppningssession. Ser patetiskt ut och imponerade inte på någon”, twittrade Richard Corbett, en parlamentsledamot för Labour.

Ska Keller, en tysk politiker och medlem av de europeiska gröna kallade deras beteende skamligt.

"De har stått ... för att representera medborgarna i ... Europaparlamentet, och sedan är det första de gör att fullständigt respektlösa grunderna i Europeiska unionen, dess värderingar och huset där de ville representera medborgarna."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend