#EAPM - Bryssel centrum för kommissionen och kongressen

| December 2, 2019

Det är en stor dag i Bryssel idag (måndag, 2 december) eftersom EU-kommissionen äntligen har sitt första arbetsskifte i Berlaymont, en månad efter att Ursula von der Leyen-teamet skulle ta över från Jean-Claude Junckers tidigare verkställande direktör, skriver Europeiska alliansen för personifierade Medicine (EAPM) verkställande direktör Denis Horgan.

Det är också en stor dag, faktiskt vecka, för European Alliance for Personalized Medicine, som håller sin tredje årliga kongress vid University Foundation i den belgiska huvudstaden. Mer av den anon ...

Nu när vdL: s team är på plats verkar det vara en bra tid att nämna det EU mglöd stater kan cådfråga de Berlaymont om hur att förbättra sina medborgare' hälsotillstånd

Ett hälsotillstånd rapport, utfärdat vartannat år, förra veckan erbjöd rekommendationer för att förbättra läkemedlets prisvärde medan jag nämner de 'Hjärnflöde' av vårdpersonal. Utöver det här är våra viktigaste takeaways.

På toppen av detta fann rapporten att mmalm eastra européer dör av förhindrande orsaker, med sidåterhämtningsbar dödlighet högst i Litauen, Lettland och Ungern. Rapporten inkluderar dödlighet orsakad av sjukdomar som kan förebyggas genom vaccination samt sjukdomar orsakade av ohälsosam livsstil.

Josep Figueras, chef för European Observatory on Health Systems and Policies, Sade: ”Upp till 1.1 miljoner för tidiga dödsfall skulle kunna undvikas i Europa genom bättre förebyggande och hälsovård. "

Biomarkörer i Bryssel

Medan registration är nu stängd för den tredje årliga kongressen som kommer att vara värd av EAPM, du kan läsa allt om det efter evenemanget i en specialrapport som vi kommer att sätta ihop.

Händelsen äger rum från 3-4 december, börjar kl 15h på tisdagen 3 december.

Emellertid ettchef för kongressöppningen, EAPM idag höll en före mötet för att utforska hur patientens tillgång till biomarkörtestning kan förbättras.

Händelsen omfattas sådana viktiga frågor som biomarkörernas roll i diagnosen cancer, testning av biomarkörer (inklusive testhastigheter, resultathastighet och tillförlitlighet / noggrannhet) och tillgänglighet av relaterade terapier.

Också för diskussion var de nuvarande begränsningarna av praxis för biomarkörtestning, möjlig användning av centraliserade databaser och råd som ges eller bör ges till patienter kopplade till biomarkörtestning.

Dessa ämnen były placerade mot bakgrund av den förväntade utvecklingen inom testområdet inom de kommande fem åren.

Vad är biomarkörtestning?

Biomarkörtestning - identifiering av särskilda biologiska egenskaper - spelar en nyckelroll i personlig medicin i varje skede av behandlingsvägen - vägleda många människor om hur de kan hantera sin risk för att utveckla sjukdom (kopplad till deras ärvda gener), vilket ger information om behov av behandling patienter' prognos och pålitlig vägledning som informerar om optimal behandling för den enskilda patienten.

Mötet's fokus was om att enas om en ram för politiska åtgärder för biomarkörer i Europeiska unionen. Detta är utformat för att vägleda medlemsstaterna och underlätta konsekvent beslutsfattande, så att biomarkörtestning bättre kan integreras i EU's olika sjukvårdssystem.

This planerat för utfall is nyckel, inte lutar i att tillhandahålla breda områden som kommer att diskuteras genom EAPM-kongressen.

Paul Naish, chef för onkologirådgivning och regeringsfrågor på AstraZeneca idag i Bryssel: ”Genom att snabbt upptäcka biomarkörer kan patienter undvika behandlingar som vann't arbeta för dem, och i förekommande fall dra nytta av de riktade behandlingarna som har levererats från framsteg inom vetenskap.

"Den stora utmaningen är att se till att patienterna har tillgång till rätt testning vid rätt tidpunkt, och detta uppmärksammas inte tillräckligt i EU-debatten., Sa han och tilllade: "Europa står bakom USA när det gäller att testa och eftersom framsteg kan göra det't når en patient som inte är'EU är testad, EU måste fylla detta gap. ”

Även vid evenemanget, siduppmärksam advokat Barbara Moss sa: ”När det gäller värdet av molekylär diagnostik, för patienter, ligger detta i säkrare och mer effektiva behandlingar, samt ökat förtroende och säkerhet i deras behandlingsbeslut.

"Läkarna skulle under tiden bli bättre informerade om att fatta det bästa möjliga individuella behandlingsbeslutet för sina patienter, och betalarna skulle se en mer kostnadseffektiv sjukvård och bättre budgetfördelning."

EAPM's verkställande direktör Denis Horgan berättade deltagarna: "En viktig fråga är vad kan medlemsstaterna och EU göra för att förbättra tillgången till tester? En annan är vilken policyram vi ska bygga för att underlätta patientens tillgång till biomarkörer och molekylär diagnostisk teknik? ”

”Det som är säkert är att patienter och läkare vill ha information för att vägleda behandlingsbeslut för säkrare och effektivare behandlingar. Och testning hjälper till att öka förtroendet och säkerheten, ”tillade han.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, EU, Europeiska alliansen för personifierade Medicine, Personifierade medicin

Kommentarer är stängda.