Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

#Coronavirus - #RescEU-masker levereras till Spanien, Italien och Kroatien

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Efter förra veckans leverans till Italien har fler satser av FFP2-skyddsmasker distribuerats till Spanien, Italien och Kroatien från rescEU - den första gemensamma europeiska reserven för medicinsk utrustning som inrättades förra månaden för att hjälpa länder som drabbats av koronavirusutbrottet. 

"Vi har arbetat dygnet runt för att bygga upp rescEU-reserven för medicinsk utrustning. Vi har redan skapat ett lager av masker. Spanien, Italien och Kroatien kommer att bli de första som får utrustning, men fler leveranser kommer att följa. Jag tackar Rumänien och Tyskland för att vara de första medlemsländerna som är värd för rescEU-utrustningen ”, säger krishanteringskommissionär Janez Lenarčič.

Detta stöd kommer ovanpå EU: s medicinska team, masker och desinfektionsmedel som redan mobiliserats via EU: s civilskyddsmekanism samt bilaterala erbjudanden från medlemsländerna. Rumänien och Tyskland är de första medlemsländerna som är värd för rescEU-reserven och är därför ansvariga för anskaffningen av utrustningen, medan kommissionen finansierar 100% av tillgångarna som personlig skyddsutrustning. I dessa första leveranser har redan 330,000 XNUMX masker levererats till Italien, Spanien och Kroatien. Fler leveranser följer.

A pressmeddelande och audiovisuell täckning finns tillgängliga.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend