Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Kommissionen godkänner 322 miljoner euro i kroatiska lånegarantier och subventionerade låneprogram för mikroföretag, små och medelstora företag som drabbats av #Coronavirus-utbrott

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Europeiska kommissionen har godkänt ett kroatiskt system på cirka 322 miljoner euro (2.450 miljoner HRK) för lånegarantier och subventionerade lån till mikroföretag och små och medelstora företag (SMF) som drabbats av koronavirusutbrottet. Systemet godkändes under statligt stöd Tillfälligt ramverk antogs av kommissionen den 19 mars 2020, i dess ändrade lydelse April 3 och Maj 8 2020.

Enligt systemet kommer stödet att ske i form av subventionerade lån och statliga garantier på lån. Systemet kommer att hanteras av HAMAG-BICRO - den kroatiska byrån för små och medelstora företag, innovationer och investeringar. Kommissionen fann att den kroatiska åtgärden är i linje med villkoren i den tillfälliga ramen.

Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På denna grund godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd.

Verkställande direktör Margrethe Vestager, ansvarig för konkurrenspolitiken, sa: ”Detta kroatiska system på cirka 322 miljoner euro kommer att stödja mikroföretag och små och medelstora företag som drabbats av koronavirusutbrottet genom att underlätta deras tillgång till finansiering under dessa svåra tider. Vi fortsätter att arbeta i nära samarbete med medlemsstaterna för att hitta användbara lösningar för att mildra den ekonomiska effekten av koronavirusutbrottet, i enlighet med EU: s regler. ”

Det fullständiga pressmeddelandet är tillgängligt nätet

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend