Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Indiens huvudstad Delhi för att underlätta COVID-19-begränsningar när fall faller

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Medicinsk personal vinkar mot en kollega när de tar en hiss till avdelningen för intensivvårdsavdelning (ICU) för patienter som lider av koronavirussjukdom (COVID-19) på sjukhuset Government Institute of Medical Sciences (GIMS) i Greater Noida i utkanten i New Delhi, Indien, 21 maj 2021. REUTERS / Adnan Abidi
En medicinsk arbetare tar hand om en patient som lider av koronavirussjukdomen (COVID-19), inom avdelningen för intensivvårdsavdelningen (ICU) vid sjukhuset Government Institute of Medical Sciences (GIMS), i Greater Noida i utkanten av New Delhi, Indien, 21 maj 2021. REUTERS / Adnan Abidi

Indiens huvudstad New Delhi kommer att börja koppla av sin stränga låsning av koronavirus den här veckan om nya fall fortsätter att falla i staden, sade dess chefsminister, skriver Devjyot Ghoshal.

Nationen på söndagen (23 maj) rapporterade 240,842 24 nya infektioner rikstäckande under 3,741 timmar - de lägsta dagliga nya fallen på mer än en månad - och XNUMX dödsfall.

I flera veckor har Indien kämpat mot en förödande andra våg av COVID-19 som har förlamat sitt hälsosystem och lett till brist på syrgasförsörjning.

Annons

New Delhi, en av de värst drabbade städerna, gick in i lockdown den 20 april, men nya fall har minskat under de senaste veckorna och testpositiviteten har sjunkit under 2.5% jämfört med 36% förra månaden, sade chefsminister Arvind Kejriwal.

"Om ärenden fortsätter att sjunka i en vecka, så kommer vi från och med den 31 maj att börja låsa upp processen", sade Kejriwal på en presskonferens.

Delhi rapporterade cirka 1,600 nya COVID-19-fall under det föregående dygnet, sa han.

Annons

Många stater förblir låsta och väcker oro över pandemins ekonomiska konsekvenser.

Chefen för det statliga Indiska rådet för medicinsk forskning sa till Reuters den här månaden att distrikt med hög infektionshastighet borde förbli låst i sex till åtta veckor för att bryta överföringskedjan.

Indiens dagliga COVID-19-fall minskar efter att ha nått sin topp den 9 maj. Regeringen sa på söndag att den genomför det högsta antalet COVID-19-test, med mer än 2.1 miljoner prover testade under det föregående dygnet.

Ändå har experter varnat för att Indien kan möta en tredje våg av infektioner under de kommande månaderna, och många stater kan inte vaccinera personer under 45 år på grund av brist på leveranser.

Världens största vaccinproducerande nation har fullständigt vaccinerat drygt 41.6 miljoner människor, eller bara 3.8% av befolkningen på 1.35 miljarder.

coronavirus

Kommissionen godkänner 1.8 miljoner euro för lettiskt stöd för boskapsodlare som drabbats av coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett lettiskt system på 1.8 miljoner euro för att stödja bönder som är verksamma inom boskapsuppfödningssektorn som drabbats av coronavirusutbrottet. Systemet godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Enligt systemet kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden syftar till att mildra den likviditetsbrist som stödmottagarna står inför och att ta itu med en del av de förluster som de drabbades av på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som den lettiska regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset. Kommissionen fann att systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen.

I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 225,000 31 euro per stödmottagare. och (ii) beviljas senast den 2021 december 107. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 3 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen systemet enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som kommissionen vidtar för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64541 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner 500,000 XNUMX euro i portugisiskt system för att ytterligare stödja persontransportsektorn på Azorerna i samband med coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett portugisiskt system på 500,000 XNUMX euro för att ytterligare stödja persontransportsektorn i Azorerna i samband med coronavirusutbrottet. Åtgärden godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Det följer ett annat portugisiskt system för att stödja persontransportsektorn på Azorerna som kommissionen godkände 4 juni 2021 (SA.63010). Enligt den nya ordningen kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden kommer att vara öppen för kollektiva persontransportföretag i alla storlekar som är aktiva på Azorerna. Syftet med åtgärden är att mildra de plötsliga likviditetsbrister som dessa företag står inför och att hantera förluster som uppstår under 2021 på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset.

Kommissionen fann att det portugisiska systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 1.8 miljoner euro per företag. och (ii) beviljas senast den 31 december 2021. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som vidtas av kommissionen för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64599 i EU statligt stöd registrera sig på kommissionens tävlingens webbplats när någon sekretessfrågor har lösts.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner franskt biståndsprogram på 3 miljarder euro för att genom lån och aktieinvesteringar stödja företag som drabbats av coronaviruspandemin

publicerade

on

Europeiska kommissionen har, enligt EU: s regler för statligt stöd, godkänt Frankrikes planer på att inrätta en fond på 3 miljarder euro som ska investera genom skuldinstrument och eget kapital och hybridinstrument i företag som drabbats av pandemin. Åtgärden godkändes enligt den tillfälliga ramen för statligt stöd. Systemet kommer att genomföras genom en fond med titeln 'Övergångsfond för företag som påverkas av COVID-19-pandemin', med en budget på 3 miljarder euro.

Enligt detta system kommer stödet att ha formen av (i) förlagslån eller deltagande lån; och (ii) rekapitaliseringsåtgärder, särskilt hybridkapitalinstrument och icke-röstande preferensaktier. Åtgärden är öppen för företag etablerade i Frankrike och finns i alla sektorer (utom finanssektorn), som var livskraftiga före coronaviruspandemin och som har visat att deras ekonomiska modell är långsiktigt livskraftig. Mellan 50 och 100 företag förväntas dra nytta av detta system. Kommissionen ansåg att åtgärderna uppfyllde villkoren i den tillfälliga ramen.

Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden var nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i Frankrikes ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga tillsynen. På grundval av detta godkände kommissionen dessa system enligt EU: s regler för statligt stöd.

Annons

Verkställande direktör Margrethe Vestager (avbildad), konkurrenspolitik, sade: ”Detta rekapitaliseringssystem på 3 miljarder euro gör det möjligt för Frankrike att stödja företag som drabbats av coronaviruspandemin genom att underlätta tillgången till finansiering i dessa svåra tider. Vi fortsätter att arbeta nära med medlemsstaterna för att hitta praktiska lösningar för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin medan vi respekterar EU: s regelverk. ”

Annons
Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend