Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Kommissionen godkänner det italienska "paraplyprogrammet" för att stödja företag som drabbats av coronavirus-pandemin

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Europeiska kommissionen har hittat ett italienskt "paraply"-system för att stödja företag i samband med coronavirus-pandemin att vara i linje med Tillfälligt ramverk. Systemet är ett återinförande av en åtgärd som redan godkänts av kommissionen den  21 May 2020 (SA.57021) och därefter ändrad den 11 september 2020 (SA.58547), 10 december 2020 (SA.59655), 15 December 2020 (SA.59827) Och 9 April 2021 (SA.62495). Det ursprungliga systemet, i dess ändrade lydelse, löpte ut den 31 december 2021. Italien anmälde återinförandet av systemet till den 30 juni 2022. Dessutom anmälde man följande ändringar, nämligen: (i) en total budgetökning på 2.5 miljarder euro ( från 12.5 miljarder euro till 15 miljarder euro); och (ii) en ökning av de maximala stödbeloppen per stödmottagare i linje med de tillfälliga rambestämmelserna, ändrade den 18 november 2021.

Kommissionen drog slutsatsen att systemet, i dess ändrade form, fortfarande är nödvändigt, lämpligt och proportionerligt (i) för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 b; och (ii) att bekämpa hälsokrisen och bidra till att möta de gemensamma europeiska produktionsbehoven i den nuvarande krisen, i linje med artikel 3 c i EUF-fördraget. Kommissionen drog också slutsatsen att det ändrade systemet förblir i linje med villkoren i den tillfälliga ramen, ändrad den 107 november 3.

På denna grund godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om det tillfälliga ramverket och andra åtgärder som vidtagits av kommissionen för att hantera den ekonomiska effekten av koronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.101025 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend