Anslut dig till vårt nätverk!

Artificiell intelligens

AI: "Vi måste agera snabbt för att förverkliga EU:s potential"

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

EU skulle kunna sätta globala standarder för artificiell intelligens (AI), men för att skörda dess fördelar måste reglerna komma snabbt och vara flexibla, sa Axel Voss (avbildad), ledamoten som ansvarar för en rapport om AI, Samhället.

"Vi måste vara medvetna om att AI är av extremt strategisk relevans," sa Axel Voss (EPP, Tyskland) I detta Facebook live-intervju. MEP vägleder rapporten från särskild kommitté för artificiell intelligens i en digital tidsålder genom Europaparlamentet.

Med erkännande av teknikens betydelse inrättade parlamentet en kommitté för att fokusera på AI, lära sig hur det kan påverka EU:s ekonomi, ta reda på om olika länders tillvägagångssätt och komma med förslag på framtida lagstiftning.

Utkastet till betänkande, presenterades för utskottet den 9 november 2021, säger att EU bör fokusera på AI:s enorma potential. Rapportförfattaren Voss sa att denna teknik kan spela en nyckelroll inom områden som klimatförändringar, hälsosektorn och EU:s konkurrenskraft.

Annons

Läs mer om vad AI är och hur det används.

Kan EU bli en större AI-aktör?

EU hamnar på efterkälken i det globala teknikkapplöpningen och om det vill förbli en ekonomisk och global makt, säger rapporten, bör det bli en global makt inom AI. Om EU inte agerar snabbt och modigt kommer det att sluta bli en "digital koloni" av Kina, USA och andra stater och riskera att förlora sin politiska stabilitet, sociala trygghet och individuella friheter, står det i rapporten. Dessutom kan framväxande teknologier leda till ett globalt maktskifte bort från västvärlden.

Annons

EU:s misslyckande med att kommersialisera tekniska innovationer betyder att "våra bästa idéer, talang och företag" går någon annanstans, enligt rapporten. Voss varnade för att möjligheternas fönster håller på att stängas och sa att EU måste "koncentrera sig, prioritera, investera".

Europa borde koncentrera sig mer på affärsmodeller som skulle möjliggöra omvandling av forskning till produkter, säkerställa en konkurrenskraftig miljö för företag och förhindra kompetensflykt. Endast 8 av de 200 bästa digitala företagen är baserade i EU.

Vikten av data

Data är avgörande för utvecklingen av AI. "Om vi ​​tror att vi kan konkurrera i världen utan att tillhandahålla data, då är vi ute," sa Voss. "Vi borde fokusera mer på hur vi kan tillhandahålla data, inklusive personuppgifter."

"Alltför många människor tror att vi inte kan öppna GDPR just nu", vilket innebär en brist på data för EU-industrin, sa han. GDPR sätter en global standard, sa Voss, "men inte med tankesättet att om vi har nått en gyllene standard kan vi inte ändra den längre: du stannar bara i första hand om du alltid förbättrar dig."

"De stora insamlarna av data finns i Kina eller USA. Om vi ​​vill göra något åt ​​det här måste vi göra något väldigt snabbt eftersom hastighet är en konkurrensfråga på det här området."

Demokrati och mänskliga rättigheter

EU är "van vid att sätta standarder och kombinera dem med grundläggande rättigheter, med europeiska grundläggande värderingar. Det här är vad vi kan leverera och jag skulle också säga att detta är något som världen också behöver", sa han.

Voss tror att EU kan minska riskerna AI kan innebära för mänskliga rättigheter och demokrati när det missbrukas, som i vissa auktoritära stater, "om vi gör detta pragmatiskt".

Han varnar för ett ideologiskt förhållningssätt. ”Om vi ​​koncentrerar oss på att kombinera den här tekniken med våra europeiska kärnvärden och inte överbelastar vår industri och våra företag, har vi goda chanser att lyckas."

Läs mer om vad parlamentet vill angående AI-regler.

Dela den här artikeln:

Artificiell intelligens

Kommissionen samlar synpunkter på hur ansvarsreglerna passar för den digitala tidsåldern, artificiell intelligens och cirkulär ekonomi

publicerade

on

Kommissionen har inlett ett offentligt samråd om reglerna om ersättning för skador som orsakats av defekta produkter. Ett särskilt fokus kommer att vara på användningen av artificiell intelligens (AI) i produkter och tjänster. Kommissionen uppmanar berörda parter att uttrycka sina åsikter om översynen av Produktansvarsdirektiv och om andra nationella ansvarsregler fortfarande ger rättssäkerhet och konsumentskydd i en tidsålder av smarta och AI-baserade produkter och tjänster. Detta är särskilt viktigt eftersom säkerheten för dessa produkter och tjänster inte bara beror på deras design och produktion, utan också på programuppdateringar, dataflöden och algoritmer. Det offentliga samrådet omfattar frågor som vilken ekonomisk aktör som ska vara ansvarig för skada. En annan viktig aspekt är uppgradering och renovering av produkter och komponenter, något som blir allt viktigare i vår övergång till en cirkulär ekonomi.

De nuvarande ansvarsreglerna bygger på två pelare: produktansvarsdirektivet och icke-harmoniserade nationella ansvarsregler. Produktansvarsdirektivet skyddar konsumenter som drabbas av personskador eller egendomsskador av defekta produkter och omfattar produkter som sträcker sig från trädgårdstolar till mediciner, bilar och AI-drivna produkter. De icke-harmoniserade nationella ansvarsreglerna innehåller olika olika ansvarsregler som täcker olika typer av skador och fordringar mot en ansvarig person. De konsultation är öppen i 12 veckor och pågår fram till 10 januari. För mer information om ansvarsregler, se här, här och här.

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa

Artificiell intelligens

Framstående ledare från Boston och Balkanregionerna för att samarbeta för global lag om AI och digitala rättigheter

publicerade

on

Två framstående organisationer från nordöstra USA och Balkan, Boston Global Forum (BGF) och Nizami Ganjavi International Center (NGIC) har tillkännagivit ett samarbete för att främja banbrytande initiativ relaterade till en Global Alliance for Digital Governance. Initiativet, som var föremål för en recent Policy Lab online -forum, involverar också FN: s Centennial Initiative, AI World Society (AIWS) och Club de Madrid.

I det gemensamma tillkännagivandet anges att BGF kommer att stödja NGIC: s Global Enlightenment Education Program i Baku, liksom ett antal andra initiativ.

BGF och NGIC kommer att utbyta resurser för att utveckla initiativ för att lösa komplexa och kontroversiella frågor i världen idag och forma framtiden för ”Remaking the World - Toward an Age of Global Enlightenment”.

Enligt avtalet kommer BGF och NGIC att gå med i att främja Global Alliance for Digital Governance (GADG), och NGIC kommer att ansluta regeringar i Balkan och Mellanöstern för att stödja alliansen. De två organisationerna kommer att rekommendera talare, marknadsföra konferenser och forum och publicera gemensamma evenemang.

Annons

Nguyen Anh Tuan, grundare och VD för BGF, hyllade avtalet och noterade dess inverkan på att expandera alliansen: ”NGIC kommer att ge ett högt engagemang och framstående ledare på Balkan, vilket bidrar till skapandet av en global lag och Accord on AI and Digital Rights, och diskutera avtalet vid viktiga konferenser som NGIC ofta anordnar i många städer som New York, Peking, Riga, Aten, Andorra, Kairo, Sarajevo, Sofia, Bryssel, uppdrag i Kiev,

Tel-Aviv, Amman, Istanbul, Bukarest, som besöks av många stats- och regeringschefer. ”

 Om Boston Global Forum

Annons

Du har nu möjlighet Boston Global Forum (BGF) erbjuder en plats för ledare, strateger, tänkare och innovatörer att bidra till Remaking the World - Toward an Age of Global Oplysning.

I 2019, den Boston Global Forum, i samarbete med FN: s akademiska påverkan, lanserade FN: s hundraåriga initiativ. Det började med utgivningen av ett större verk med titeln "Remaking the World - Toward an Age of Global Enlightenment". Mer än tjugo framstående ledare, tänkare, strateger och innovatörer presenterade oöverträffade tillvägagångssätt för utmaningarna som stod inför världen. Dessa bidragsgivare inkluderar EU -kommissionens ordförande Ursula von der Leyen, guvernör Michael Dukakis, far till Internet Vint Cerf, USA: s tidigare försvarsminister Ash Carter, professorerna vid Harvard University Joseph Nye och Thomas Patterson, MIT -professorerna Nazli Choucri och Alex 'Sandy' Pentland , och MEP Eva Kaili.

BGF introducerade kärnkoncept som formar banbrytande internationella initiativ, framför allt Social Contract for the AI ​​Age, AI International Law and Accord, Global Alliance for Digital Governance, AI World Society (AIWS) Ecosystem och AIWS City.

 Om Nizami Ganjavi International Center

Nizami Ganjavi International Center (NGIC) är en internationell, opolitisk organisation som ägnar sig åt minnet av den stora azerbajdzjanska poeten, Nizami Ganjavi och för att studera och sprida hans verk med ett uppdrag att bygga en dialog, förståelse, ömsesidig respekt, tolerans mellan kulturer och folk för att bygga funktionella och inkluderande samhällen. Nizami Ganjavi International Center huvudsakliga uppdrag är att främja inlärning, tolerans, dialog, förståelse och delade samhällen i en värld på många sätt idag inför utmaningar utan motstycke.

Styrelseledamöter i NGIC inkluderar de tidigare presidenterna och premiärministrarna på Balkanområdet och nordeuropeiska ledare från Finland, Lettland, Belgien, FN och framstående personer från USA

För information om det senaste policyforumet, besök

· Mediekit för Policy Lab

· Registrering för Policy Lab

· Om Boston Global Forum

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa

Artificiell intelligens

Utbildning: Kommissionen startar expertgrupp för att utveckla etiska riktlinjer för artificiell intelligens och data för lärare

publicerade

on

Den 8 juli höll kommissionen det första mötet i EU expertgrupp för artificiell intelligens (AI) och data inom utbildning. Expertgruppen är en del av Handlingsplan för digital utbildning (2021-2027), som ytterligare kommer att främja förståelsen för användningen av ny teknik och öka medvetenheten om möjligheterna och riskerna med att använda AI och data i utbildning. De 25 experterna, som väljs ut via ett öppet samtal, ska utarbeta etiska riktlinjer för AI och data riktade specifikt till utbildningssektorn. Genom att erkänna potentialen och riskerna med AI-teknik och data kommer gruppen att hantera utmaningar relaterade till icke-diskriminering samt etiska, säkerhets- och integritetsfrågor.

Det kommer också att ta itu med det trängande behovet av lärare och studenter att ha en grundläggande förståelse för AI och dataanvändning för att engagera sig positivt, kritiskt och etiskt med denna teknik. Mariya Gabriel, kommissionär för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdom, sade: ”Artificiell intelligens och inlärningsanalys är spelförändrande teknik. De revolutionerar sättet studenter lär sig. Samtidigt är många lärare, föräldrar och elever förståeligt oroliga för vem som samlar in, kontrollerar och tolkar den information som genereras om dem. Det är här vår nya expertgrupp kommer in: deras arbete kommer att vara avgörande för att utarbeta praktiska etiska riktlinjer för lärare och ta upp till exempel förslag i beslutsfattandet.

"Mötet var ett viktigt steg mot att genomföra vår handlingsplan för digital utbildning - tillsammans kommer vi att säkerställa att AI uppfyller verkliga utbildningsbehov och används säkert och etiskt av elever och lärare i hela Europa."

Mötet var det första av fyra som ägde rum de närmaste 12 månaderna. Riktlinjerna, som presenteras i september 2022, kommer att åtföljas av ett utbildningsprogram för forskare och studenter om de etiska aspekterna av AI, och inkluderar ett mål om 45% av kvinnors deltagande i aktiviteter. Gruppen kommer också att se till att riktlinjerna tar hänsyn till kommissionens april 2021 förslag till rättslig ram för AI och ny samordnad plan med medlemsstaterna. Information om lanseringen och expertprogrammets arbetsprogram finns tillgänglig nätetfinns ytterligare information om AI och utbildning här.

Annons

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa
Annons
Annons

trend