Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Fransk högerextremistledare skulle kunna prövas för sina rasistiska kommentarer

DELA MED SIG:

publicerade

on

Franska extremhögerledaren, Marine Le Pen, kan nu åtalas för anklagelser om uppvigling till rashat när parlamentsledamöter i Strasbourg röstade överväldigande för att upphäva hennes parlamentariska immunitet.

Ledaren för det franska partiet National Front förlorade sin immunitet vilket skyddade henne från en utredning av franska myndigheter som drivit ett fall kopplat till Le Pens tal vid ett partimöte. Under sitt tal till anhängare liknade hon muslimer som ber på gatan med den nazistiska ockupationen av Frankrike.

Nordvästkonservativen och den första brittiska muslimen som valdes in i Europaparlamentet, Sajjad Karim, röstade för att Le Pen skulle förlora sin immunitet. Han sa:

"Marine Le Pen är, och kommer alltid att vara, en polariserande politiker som bara försöker splittra snarare än enas. Det är en besvikelse att hon försöker gömma sig bakom sin EU-immunitet när hon förespråkar anti-EU- och anti-invandringskänsla.”

Sajjad Karim, den konservativa talesmannen för rättsliga frågor som var involverad i Le Pens immunitetsutfrågning i rättsutskottet, sa:

Annons

 

“Using Nazi occupation in France as a comparison to Muslims praying on the street is appalling, insulting and highly inflammatory on so many levels. Her remarks do the complete opposite of trying to forge a social fabric of peace, understanding and respect.”

Jean-Marie Le Pen, the party’s founder and father of Marine Le Pen, is also a source of controversy as he has several convictions of racism and anti-Semitism. 

The current investigation dates back to Marine Le Pen’s remarks made on 10th December 2010 when she was a presidential candidate in France’s elections. She said:

“For those who want to talk a lot about World War II, if it’s about occupation, then we could also talk about (Muslim prayers in the streets),” she said. “There may not be any tanks or soldiers, but it is nevertheless an occupation.”

le penresize

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend