Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Europaparlamentets president Martin Schulz lovar stöd för EYCA: s rekommendationer och civil dialog i Europa

DELA MED SIG:

publicerade

on

Representanter för styrkommittén för European Year of Citizens Alliance (EYCA) träffades Europaparlamentet Ordförande Martin Schulz den 3 april i Bryssel för att diskutera EYCAs rekommendationer som syftar till att stärka det europeiska medborgarskapet.

EYCA varnade särskilt för den djupa sociala och ekonomiska krisen, men också den politiska misstro Europa står inför idag. Organisationen beklagade den institutionella aptiten för direkt dialog med "THE"-medborgaren och krävde ett erkännande av föreningar och icke-statliga organisationer i deras förmåga att samla miljontals medborgare över hela Europa och för deras engagemang på lika villkor med fackföreningar och företag i politiken. dialog och demokratiska processer.

Övertygad om att Europa inte längre kan överleva utan en social pelare, påpekade president Schulz den verkliga risken för Europas misslyckande, vilket framgår av ledningen i opinionsundersökningar från euroskeptiska och regressiva krafter, även i vissa av de grundande medlemsländerna.

Medveten om att det civila samhällets organisationer kan vara värdefulla allierade för institutionerna i arbetet för att åstadkomma mer solidaritet, jämlikhet och demokrati i Europa, och med vederbörlig uppmärksamhet på EYCAs rekommendationer, åtog sig Schulz att "seriöst överväga frågan och lämna ett starkt arv till sina efterträdare för att integrera civilsamhällets organisationer i en dialogprocess med Europaparlamentet”.

Denna ståndpunkt ligger helt i linje med artikel 11 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt, som understryker behovet av att "institutionerna upprätthåller en öppen, transparent och regelbunden dialog med representativa föreningar och det civila samhället". EYCA välkomnar därför president Schulz vilja att förverkliga den civila dialogen och hoppas att denna diskussion kommer att bära frukt och fortsätta arbeta för ett mer öppet och demokratiskt Europa.

European Year of Citizens Alliance (EYCA) är ett öppet nätverk av europeiska och nationella civilsamhällesorganisationer och nätverk som är villiga att främja aktivt medborgarskap som en central del av det europeiska projektet inom ramen för Europeiska året för medborgare 2013-2014. Alliansen består nu av 62 europeiska medlemmar som representerar mer än 4,000 50 enskilda organisationer i XNUMX europeiska länder och som arbetar inom olika områden som utbildning, kultur, hälsa eller ungdom, för att bara nämna några. Se EYCAs rekommendationer här. , för mer information, Klicka här.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend