Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Cyberattack mot Europeiska bankmyndigheten

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Europeiska bankmyndigheten (EBA) har varit föremål för en cyberattack mot sina Microsoft Exchange-servrar, vilket påverkar många organisationer världen över. Byrån har snabbt inlett en fullständig utredning i nära samarbete med sin IKT-leverantör, ett team av kriminaltekniska experter och andra relevanta enheter.

Eftersom sårbarheten är relaterad till EBA: s e-postservrar kan åtkomst till personlig information via e-postmeddelanden som finns på dessa servrar ha erhållits av angriparen. EBA arbetar för att identifiera vilken, om någon, data som nås. I tillämpliga fall kommer EBA att tillhandahålla information om åtgärder som registrerade kan vidta för att mildra eventuella negativa effekter.

Som en försiktighetsåtgärd har EBA beslutat att ta sina e-postsystem offline. Ytterligare information kommer att göras tillgänglig i god tid.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend