Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Över 250 miljoner euro för att stödja säker anslutning i hela EU under CEFs digitala program

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Europeiska kommissionen har undertecknat bidragsavtal med 37 projekt som valts ut under den andra uppsättningen av ansökningsomgångar för den digitala delen av Connecting Europe Facility (CEF Digital). Den totala budgeten på 252 miljoner euro kommer att fördelas mellan projekt för utbyggnad av 5G-infrastruktur för lokalsamhällen och längs stora europeiska transportkorridorer, samt för utplacering av undervattenskablar, för att förbättra säkerheten och motståndskraften hos stamnätverk inom och till EU.

Bland de stödda projekten kommer EU att samfinansiera utbyggnaden av sjökablar för att ge större sammankoppling mellan Irland och EU:s fastland, samt mellan EU och dess yttersta randområden i Atlanten. Bidragen kommer också att stödja direkt transarktisk förbindelse mellan EU och Fjärran Östern, ge hög kapacitet anslutningsinfrastruktur till digitalt underbetjänade grekiska öar i Medelhavet, och stärka förbindelserna med Afrika. Bland de finansierade projekten kommer EU också att stödja framtidssäker 5G-infrastruktur längs gränsöverskridande motorvägar, vägar, järnvägar och inre vattenvägar. 5G-korridorprojekt kommer att bana väg till Uppkopplad och automatiserad mobilitet (CAM) och relaterade säkerhets- och icke-säkerhetstjänster, vilket säkerställer gränsöverskridande tjänstekontinuitet.

Slutligen stöder bidragen utnyttjandet av 5G-nätverksinfrastruktur i lokala smarta samhällen runt om i EU, som universitet, sjukhus och andra samhällsbyggnader, för att förbättra kvaliteten på tjänster av allmänt intresse.

Smakämnen tredje uppsättningen ansökningsomgångar under CEF Digital är för närvarande öppen för inlämning fram till 20 februari 2024.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend