Anslut dig till vårt nätverk!

Klimatförändring

Klimatförändringar: Höj globala ambitioner för att uppnå starka resultat vid COP26

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Miljökommittén uppmanar alla länder att genomföra en grön återhämtning och öka sina klimatmål 2030 i enlighet med Parisavtalet.

Inför FN: s klimatkonferens COP26 i Glasgow från 31 oktober till 12 november 2021, på tisdagen har kommittén för miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet antagit sitt bidrag till COP26, med 60 röster för, 15 röster emot och tre nedlagda röster.

I sin resolution uttrycker ledamöterna oro över att de mål som tillkännagavs i Paris 2015 skulle resultera i en uppvärmning långt över tre grader fram till 2100 jämfört med förindustriella nivåer. De säger att EU måste förbli världsledande i kampen mot klimatförändringar och att parlamentsledamöterna kommer att arbeta för att EU: s klimatpaket ”Fit for 55 in 2030” är helt i linje med Parisavtalet.

För att påskynda takten i klimatåtgärderna vill ledamöterna att EU ska stödja en femårig tidsram för alla länder istället för den nuvarande tioårsplanen. De säger också att alla direkta och indirekta subventioner för fossila bränslen bör fasas ut i EU senast 2025 och uppmanar alla andra länder att vidta liknande åtgärder.

Ledamöter påminner om att biologisk mångfald spelar en avgörande roll för att möjliggöra för människor att bekämpa och anpassa sig till den globala uppvärmningen och betona att naturbaserade lösningar är win-win-lösningar, sådana som innebär att skydda, återställa och hantera ekosystem på ett hållbart sätt.

G20 måste gå före

Ledamöterna säger att allt G20 nationer bör visa globalt ledarskap och åtaga sig att uppnå klimatneutralitet senast 2050. De uppmanar också kommissionen att skapa en internationell klimatklubb med andra stora växthusgasutsläpp i syfte att sätta gemensamma standarder och höja ambitioner över hela världen genom en gemensam mekanism för justering av kolgränser.

Annons

De välkomnar USA: s återkomst till Parisavtalet och president Bidens åtagande att halvera USA: s växthusgasutsläpp till 2030 jämfört med 2005. Ledamöterna förväntar sig konkreta politiska åtgärder och finansiering för att nå detta mål.

Även om parlamentsledamöterna erkänner Kinas vilja att vara en konstruktiv partner i globala klimatförhandlingar, är det bekymrat över landets beroende av kol och understryker att Kinas klimatmål bör täcka alla utsläpp av växthusgaser och inte bara koldioxidutsläpp.

Mer ekonomiskt stöd för att bekämpa klimatförändringar

Parlamentsledamöter säger att utvecklade länder måste uppfylla sitt löfte om att höja minst 100 miljarder dollar i klimatfinansiering per år för utvecklingsländer, vilket ökar beloppet från 2025, när tillväxtekonomier också bör börja bidra. En färdplan som beskriver varje utvecklat lands rättvisa bidrag till denna finansieringsplan bör komma överens. De vill också se till att alla utvecklingsländer kan delta i COP26 trots COVID-19.

Nästa steg

Resolutionen kommer att röstas av alla parlamentsledamöter under plenarsessionen 18-21 oktober.

A delegation från parlamentet ledd av Pascal Canfin (Renew, FR) kommer att vara i Glasgow från 8-13 november.

Bakgrund

Parlamentet har drivit på för mer ambitiös EU -lagstiftning om klimat och biologisk mångfald och förklarat a klimatolycka den 28 november 2019. I juni 2021, den Europeiska klimatlagstiftningen antogs av parlamentet. Det förvandlar European Green DealDet politiska åtagandet för EU: s klimatneutralitet år 2050 till en bindande skyldighet för EU och medlemsstaterna. Det ökar också EU: s mål att minska utsläppen av växthusgaser år 2030 från 40% till minst 55%, jämfört med 1990 års nivå. I juli 2021 presenterade kommissionen "Passar för 55 i 2030" -paket för att göra det möjligt för EU att nå det mer ambitiösa 2030-målet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend