Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

EU Digital COVID-certifikat krävs av alla som kommer in i parlamentet från 3/11

DELA MED SIG:

publicerade

on

The European Parliament’s Bureau decided that the request to present an EU Digital COVID Certificate to access Parliament’s buildings will be extended to all people wishing to enter.

As of today (3 November), all people entering Parliament’s buildings in its three places will be requested to present a valid EU Digital COVID Certificate, including journalists. The EU Digital COVID certificate proves that a person is either fully vaccinated, has immunity after having recovered from COVID-19 or can show a recent negative PCR test result. Both digital and paper formats of the EU Digital COVID Certificate or of a recognized motsvarande certifikat kommer att accepteras.

Ett bevis på ett negativt resultat av ett PCR-test utfört inom de senaste 48 timmarna i Belgien, Luxemburg eller Frankrike kommer också att accepteras.

Observera att de befintliga försiktighetsåtgärderna som obligatoriskt bärande av medicinsk ansiktsmask och temperaturkontroller vid entréer kvarstår.


Bakgrund


Åtgärden, som vidtas av presidiet, kommer att göra det möjligt för ledamöter att återvända till personliga möten för parlamentarisk verksamhet, samtidigt som säkerheten garanteras. Beslutet tar hänsyn till Europaparlamentets särart, en institution som samlar parlamentsledamöter och andra aktörer som regelbundet reser till och från olika medlemsstater och de betydande skillnaderna i vaccinationsnivåer i medlemsstaterna, enligt de senaste uppgifterna från ECDC. Observera att åtgärden redan var på plats för alla externa besökare sedan början av september.


Personuppgifter som hämtas från certifikatet under skanningsprocessen kommer endast att omfatta innehavarens namn, äktheten och giltigheten av certifikatet. Personuppgifterna kommer att behandlas i enlighet med förordning (EU) 2018/1725 och deras användning kommer att vara strikt begränsad till att ge tillgång till parlamentets byggnader. Personuppgifter kommer inte att lagras, registreras eller bevaras lokalt eller externt eller överföras till något annat unionsorgan eller tredje part.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend