#UfM På #COP22: Att köra en gemensam Medelhavs agenda för klimatåtgärder

UfMSekretariatet för unionen för Medelhavsområdet (UfM) deltar aktivt i årets COP22, utses till "COP of Action", att vidta särskilda regionala initiativ och projekt som syftar till att hjälpa uppnå Paris mål överenskommelse i Medelhavsområdet.

Unionen för Medelhavsområdet och EU-kommissionen kommer att lansera Medelhavsområdet förnybar energi och energieffektivitet Platform (REEE) att främja gradvis utbyggnad av åtgärder för förnybar energi och energieffektivitet i syfte att främja socioekonomisk utveckling i Europa-Medelhavsområdet.

Medelhavsunionen tillsammans med Europeiska banken för återuppbyggnad och utveckling (EBRD) kommer att inleda ett stort medelhavsprojekt för förnybar energi inom den privata sektorn. Den innovativa "Semed Privat förnybar Framework energi(SPREF) "är en finansieringsram på € 227.5 miljoner som kommer att mobilisera ytterligare investeringar från andra parter upp till € 834 miljoner och syftar till att stimulera utvecklingen av privata förnybara energimarknader i Marocko, tunisien, egypten och jordanien.

Barcelona, ​​11 November 2016

Att hålla den globala temperaturökningen till under 2º C, det mål som Parisavtalet, efterlyser samordnade åtgärder som inte kan förlita sig på nationellt fastställda bidrag. Som understryks av Medelhavsunionen generalsekreterare Fathallah Sijilmassi: "Detta är ett avgörande ögonblick som vi börjar att bygga mot låga koldioxidutsläpp eran. Det är verkligen en kollektiv insats. Stater, samhällen, det civila samhällets organisationer, företag, internationella och mellanstatliga organisationer: vi är alla mobiliseras för de utmaningar som vi står inför. Komplexiteten i klimatutmaningen kräver att vi inte bara arbeta på global nivå, men också för att främja stöd på lämpliga mellanliggande nivåer. Regionen Europa-Medelhavsområdet är onekligen en av dessa nivåer. "

I linje med sitt uppdrag att stärka det regionala samarbetet om klimatåtgärder, unionen för Medelhavet är djupt engagerade i utvecklingen av en gemensam, hela regionen medelhavsklimat agenda som reflekteras genom olika stora aktiviteter på COP22.

Lansering av förnybar energi och energieffektivitet (REEE) Plattform

Efter lanseringen tidigare i 2016 i Medelhavsområdet regionala elmarknads Platform och unionen för Medelhavsområdet Gas Platform, den REEE plattformen syftar till att främja successivt genomförande av energieffektivitet och förnybar energi i syfte att säkerställa att alla medborgare och företag i regionen har tillgång till säkra , prisvärda och tillförlitliga moderna energitjänster, samt att stödja begränsning av och anpassning till klimatförändringar i Europa-Medelhavsområdet.

Lanseringen av ett omfattande Medelhavs projekt för förnybar energi i den privata sektorn
Medelhavsunionen och EBRD kommer att lansera UfM-märkta projektet "semed Privat Renewable Framework energi (SPREF)", som syftar till att stimulera utvecklingen av den privata marknaden för förnybar energi i Marocko, Tunisien, Egypten och Jordanien. Genom detta projekt kommer EBRD tillhandahålla finansiering på upp till 227.5 miljoner € och kommer att mobilisera ytterligare investeringar från andra partier av upp till 834 miljoner €. Projektet kommer också att ge riktat stöd tekniskt samarbete för att genomföra projekt för förnybar energi i regionen som syftar till att undvika 780,000 ton CO2 utsläpp årligen.

Efter lanseringen av ovannämnda innovativa ram kommer en konferens för privata företag att anordnas med COP22 s offentlig-privata partnerskap (PPP) utskott och den marockanska byrån för energieffektivitet (AMEE) och CGEM. Händelsen syftar till att informera företagen om SPREF mekanism för att uppmuntra dem att använda den.

Framläggande av Dagordningen för regionala medelhavs händelser

I samarbete med andra viktiga partner i Europa-Medelhavsområdet, har unionen för Medelhavsområdet sekretariatet sammanställt alla COP22 händelser relaterade till klimatarbete i Europa-Medelhavsområdet. Detta kommer att ge möjlighet för regionala institutioner att arbeta för en hållbar utveckling i Medelhavet genom att presentera sin verksamhet under COP22 och visa upp potentiella synergier.

Högnivåpanel: Hållbar utveckling och regional stabilitet går hand i hand i Medelhavet

Övergången till en koldioxidsnål utveckling är en enorm källa till möjligheter för regionen genom skapandet av ny ekonomisk verksamhet, och erbjuder också större motståndskraft inför klimatvariationer. För detta ändamål kommer unionen för Medelhavsområdet sekretariatet och Europeiska kommissionen att anordna en högnivå diskussion om dessa frågor. Evenemanget kommer att innehålla EU-kommissionär för klimatåtgärder och energi, Miguel Arias Cañete, miljöminister i Jordanien, Yaseen Al-Khayyat, och andra höga tjänstemän från hela regionen.

Nyckelspelare perspektiv på klimatförändringar i Medelhavsområdet

Denna publikation införs av Ségolène Royal, ordförande COP21, Hakima El Haite, marockanska minister delegat med ansvar för miljö, Arias Cañete, kommissionsledamot, och Fathallah Sijilmassi, generalsekreterare för unionen för Medelhavsområdet, och omfattar ett stort antal personligheter behandlar övergången av Medelhavet till koldioxidsnål utveckling.

För mer information:

Taggar: , , , , , , , , , , ,

Kategori: En framsida, CO2 utsläpp, COP21, Miljö, EU, världen