Anslut dig till vårt nätverk!

Azerbaijan

Azerbajdzjan, Georgien och Kazakstan skapar ett joint venture för att utveckla Middle Corridors multimodala tjänst

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kazakstan Temir Zholy nationella järnvägsföretag, Georgian Railway och Azerbajdzjans järnvägar ingick ett avtal om att skapa ett joint venture för att utveckla multimodal service på Trans-Caspian International Transport Route (TITR), även känd som Middle Corridor, den 26 oktober i Tbilisi. Ett nytt företag vid namn Middle Corridor Multimodal har skapats vid Astana International Financial Centre (AIFC).

Företaget kommer att tillhandahålla tjänster på en one-stop-shop-basis, garantera leveranstider och föra en samordnad policy för att utveckla multimodala tjänster på rutten Kina – Europa/Türkiye – Kina. Under Global Gateway Forum i Bryssel den 25-26 oktober har Hyrasia One, ett dotterbolag till Svevind Energy Group, och den multifunktionella marinterminalen Sarzha i Semurg Invest kommit överens om att transportera rent väte och ammoniak från hamnen Kuryk i västra Kazakstan till Europa via TITR.

Förra året ökade volymen godstrafik i Kazakstan längs TITR med 2.5 gånger och nådde 1.5 miljoner ton. TITR International Association grundades 2017 och inkluderar medlemsländer som Azerbajdzjan, Bulgarien, Kina, Georgien, Kazakstan, Polen, Rumänien och Türkiye.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend