Anslut dig till vårt nätverk!

Europarådet

Europeiska audiovisuella observatoriet under det georgiska ordförandeskapet 2024

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska audiovisuella observatoriet inleder ett nytt år under sitt georgiska ordförandeskap. Denna Europarådets organisation baserad i Strasbourg har tillhandahållit fakta och siffror och analyser av film-, tv- och videoindustrin i Europa sedan 1992. 
Varje januari tar ett annat medlemsland i observationsorganet över dess årliga roterande ordförandeskap. Georgien följer efter Portugal som innehade ordförandeskapet i observationsorganet 2023.

Georgien representeras inom observatoriets verkställande råd av Ivane Makharadze, (bilden) kommissionär för Georgian National Communications Commission (tillsynsmyndighet inom områdena telekom och media). 

Som varje år anordnas en offentlig mediekonferens av observatoriets ordförandeskap under första hälften av juni. Detta kommer att äga rum som ett personligt evenemang i Tbilisi den 12 juni 2024. Ämnet för denna konferens som väljs ut av observatoriets georgiska ordförandeskap kommer att tillkännages tidigt i år. 

Ivane Makharadze sa: "Vi är hedrade att ta över ordförandeskapet för observatoriet från våra kolleger från Portugal. Vi är fast beslutna att ge vårt värdefulla bidrag till observatoriets arbete under 2024 och ser fram emot att arbeta nära våra partners i många avgörande frågor”. 

Observatoriets georgiska ordförandeskap 2024 stöds också av det georgiska utrikesministeriet genom landets ständiga representation vid Europarådet, representerad av ambassadör Tamar Taliashvili. Ambassadör Taliashvili uppgav att hon såg fram emot att höja ett glas till början av observatoriets georgiska ordförandeskap. Hon var också angelägen om att "kasta strålkastarljuset på Georgiens audiovisuella industri under observatoriets ordförandeskap".   
Susanne Nikoltchev, observatoriets verkställande direktör, tackade det avgående portugisiska ordförandeskapet och sade att hon ser fram emot att arbeta med hela Georgien som "ett dynamiskt och energiskt ordförandeskapsland med en audiovisuell industri som det kommer att vara ett nöje att upptäcka och lyfta fram 2024" .

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend