Anslut dig till vårt nätverk!

Afrika

Sydafrikanska politiska partier och civilsamhället planerar en massmarsch för Palestina

DELA MED SIG:

publicerade

on

Sydafrikanska politiska partier och det civila samhället kommer att förenas i en protestmarsch i Palestina som kommer att äga rum denna vecka i Kapstaden. Protestmarschen i Palestina anordnas av bland annat det muslimska rättsrådet, Al Quds Foundation, National Coalition 4 Palestine (NC4P), ANC, Bra party, Ekonomiska frihetskämpar, SACP, ANC Youth League, NFP, Al Jamaah, Kairos södra Afrika, Palestina Solidarity Campaign och # Africa4Palestine. För detta ändamål har en protestanmälan lämnats till staden Kapstaden och vi väntar på resultatet av ansökan. Arrangörerna är fast beslutna att följa alla COVID-19-protokoll. Organisationer som vill stödja och utgöra en del av den massiva Palestinaprotesten kan kontakta MJC, Al Quds Foundation eller # Africa4Palestine. Slutliga detaljer, efter godkännande från staden Kapstaden, av den masspestinska protestmarschen kommer att offentliggöras imorgon (tisdag 11 maj).  

På fredags- och lördagskvällar (7-8 maj) stormade israeliska styrkor AlAqsa-moskén och attackerade tillbedjare som bad. Hundratals palestinska civila lämnades skadade och flera tappade ögonen. Israels styrkor har nyligen använt sig av att skjuta direkt i ansiktet. En palestinsk ungdom fick ta bort båda ögonen (se bilden ovan). En palestinier har också dödats. Helgens våld från israeliska styrkor mot palestinier kommer på baksidan av de tvångsförflyttningar som för närvarande pågår i stadsdelen Jerusalem i Sheikh Jarrah där israeliska extremister med våld tar bort palestinska familjer från sina hem. Hittills har flera familjer redan förlorat sina hem till israeliska vaksamheter som under mörker på natten olagligt har kommit in i palestinska familjer och olagligen utvisat dem. Palestinernas brott - de är fel etnicitet. 

Klicka här för en kort 25 minuters video som förklarar vad som händer i området. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend