Anslut dig till vårt nätverk!

Marocko

Marocko är värd för ministermötet för den globala koalitionen för att besegra ISIS

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Marocko har varit värd för ministermötet för den globala koalitionen för att besegra ISIS, på gemensam inbjudan av ministern för utrikesfrågor, afrikanskt samarbete och marockanska utlänningar, Nasser Bourita, och USA:s utrikesminister Antony Blinken.

Mötet i Marrakech är ytterligare ett steg i strävan efter internationellt engagemang och samordning i kampen mot Daesh, med särskilt fokus på den afrikanska kontinenten såväl som utvecklingen av terroristhotet i Mellanöstern och andra regioner.

Under detta möte granskade koalitionsministrarna de åtgärder som vidtagits när det gäller stabiliseringsinsatser i områden som tidigare påverkats av Daesh, inom området för strategisk kommunikation mot radikaliseringspropagandan från denna terroristgrupp och dess medlemsförbund, och kampen mot utländska terroristkrigare.

Utrikesminister av Marocko talar

För bara några månader sedan tillkännagav koalitionen skapandet av Afrikafokusgruppen. Detta viktiga steg följdes upp vid mötet i Marrakech med ytterligare vägledning och konkreta svar på terrorismens framväxt i Afrika.

Som värdland för detta möte, och som medordförande för "Africa Focus Group" under koalitionen, bekräftade detta möte Marockos ledande roll på regional och internationell nivå i kampen mot terrorism och stöd för fred, säkerhet och stabilitet i Afrika.

Det är också ett starkt vittnesbörd om koalitionen för Marocko, som en trovärdig partner och leverantör av regional fred och säkerhet, som särskilt har varit ordförande för Global Counterterrorism Forum under tre på varandra följande mandatperioder, som är värd för FN:s kontor för terrorismbekämpning och utbildning i Afrika och som var kontinentens land som i juni 2018 organiserade mötet för de politiska direktörerna för den globala koalitionen mot Daesh, tillägnat terrorhotet i Afrika.

Det vittnar än en gång om det förtroende och den aktning som det unika tillvägagångssättet utvecklat av Marocko, under ledning av Hans Majestät Kung Mohammed VI, i kampen mot terrorismen, men också för försvaret av den afrikanska kontinentens intressen inom multilaterala plattformar.

Annons

Den globala koalitionen för att besegra ISIS bildades i september 2014 för att bekämpa terroristgruppen Daesh enligt en multidisciplinär, inkluderande och holistisk strategi mellan länder och regionala institutioner som vill stävja terroristgruppens expansionistiska strävanden och avveckla dess nätverk .

Koalitionen består av 84 stater och internationella partnerorganisationer som tillhör olika regioner i världen.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend