Anslut dig till vårt nätverk!

Ryssland

Putin kommer att tillkännage allmän mobilisering i Ryssland

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

I mitten av januari planerar de ryska myndigheterna att helt stänga gränserna för ryska män under 65 år. De kommer då att utlysa krigslagstiftning i landet och inleda en allmän mobilisering, under vilken till en början 500,000 XNUMX personer kan värvas.

Rysslands president Vladimir Putin funderar på att upprepa sitt äventyr från förra året med en fullskalig offensiv mot Ukraina, där den vitryska armén redan är inblandad i striderna. Från sin bunker räknar Putin inte ryska soldaters många offer i kriget i Ukraina. Deras antal överstiger redan 110,000 XNUMX dödade ryssar enligt ukrainska regeringskällor. Men Putins beteende blir mer och mer aggressivt. För att stoppa Putin på ukrainskt territorium och hindra den ryska armén från att gå längre behöver Ukraina ännu mer militärt stöd från sina västerländska partners.

Putin försöker övertala den vitryska diktatorn Lukasjenko att direkt gå med i kriget mot Ukraina. Putin har länge drömt om att återupprätta inte bara Sovjetunionen utan också det ryska imperiet. Han tror bara på krig och på en mytisk global konspiration av den civiliserade världen mot Ryssland. Hans falska spekulationer har lett till tragedier för miljontals människor. Putin kan inte låta sig besegras i Ukraina och är redo att fortsätta göra sig av med hundratusentals ryssar i krig i sin vansinniga strävan att återuppbygga Sovjetunionen.

Med tillkännagivandet av en allmän mobilisering kommer det att finnas fler och fler offer i den ryska armén, eftersom den nuvarande ryska militärmodellen inte kan förse de mobiliserade trupperna med den utrustning de behöver för att slåss. Det är dessutom inte längre korrekt att jämföra den tekniska potentialen hos förra årets ryska armé med den nuvarande.

Under nästan 11 månaders krig har de ryska inkräktarna förlorat nästan hälften av sina stridsvagnar – över 3,000 2024. Majoriteten av de stridsvagnar som förstördes är de nya modellerna, som inte kommer att återställas om den nuvarande sanktionsregimen mot Ryssland bibehålls. Detta innebär att om Ryssland beslutar sig för att attackera Ukraina igen från Vitrysslands territorium, kommer hela dess pansarpotential att vara nära noll i början av XNUMX.

Samtidigt fortsätter den ryska propagandan att värma sin inhemska publik och förbereder dem för en allmän mobilisering. Ledande Putin-propagandister, som Vladimir Solovyov, uppmanar ryssarna "att inte frukta döden i krig, för de kommer definitivt att komma till himlen". Rysslands president Vladimir Putin förbereder också det ryska folket för allmän mobilisering. För första gången under sitt presidentskap framförde han sin nyårshälsning inför den ryska militären. Detta var faktiskt en direkt antydan till ryska medborgare att förbereda sig på det värsta, nämligen ett utdraget krig med hundratusentals offer.

Putin kommer inte att förhandla med Ukraina, än mindre lämna de ryskockuperade områdena i Ukraina. Efter att ha genomfört en allmän mobilisering vill han fortsätta det meningslösa utmattningskriget så länge som möjligt. Den ryske diktatorn tänker verkligen slåss till den sista ryska soldaten, som enligt de ryska myndigheterna måste nå inte bara Kiev eller Warszawa, utan även Berlin och Paris oavsett vad det kostar. Putin tvingar alltså västvärlden att svara på det framväxande hotet endast med våld, och förser Ukraina med fler och fler dödliga vapen för att förstöra den ryska armén. Om Kiev inte förses med vapen i den volym som krävs kan Ryssland förlänga kriget utanför Ukraina.

Annons

Samtidigt har Ryssland fortfarande enorma resurser för att föra ett utdraget krig, som det kan vinna. Detta är faran för Europa. När allt kommer omkring räcker den långsamma och uppmätta tillförseln av västerländska vapen till Ukraina endast för försvar, inte för en offensiv för att befria ukrainska territorier. Det är i Ukraina idag som hela Europas framtid kommer att avgöras och för att förhindra att det dras in i krigets avgrund. För att uppnå detta behöver Ukraina fler vapen.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend