Anslut dig till vårt nätverk!

UK

Vi måste skydda de människor och demokratiska institutioner som vi håller heliga

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

I skrivande stund har den brittiska regeringen sanktionerat mer än 1,600 XNUMX ryska enheter och individer med anknytning till Putinregimen som för krig i Ukraina. Förra veckan utrikesminister Liz Truss meddelade att ryska företag officiellt förbjuds från att be om tjänster från brittiska revisorer, managementkonsulter och PR-företag – en rad tjänster som står för 10 % av den ryska importen i dessa sektorer. 

Emellertid saknas en ytterst uppenbar del av världen av "professionella tjänster" i sanktionerna hittills; advokatbyrå.

Gång på gång har brittiska domstolar utnyttjats och utnyttjats av den ryska kleptokratin och deras nätverk av kumpaner.

Och trots paketet av sanktioner som utfärdats mot regimen och dess möjliggörare under de senaste månaderna, tjänar advokatbyråer som CMS och flera miljoner pund rättstvister Harbour på kryphål i systemet. 

Kevin Hollinrake, Tory backbencher, skrev nyligen ett fördömande brev till förbundskansler Rishi Sunak där han uppmanade regeringen att sätta stopp för lagar och andra professionella tjänsteföretag som drar nytta av Kremls uppenbara missbruk av internationell rätt och åsidosättande av statens suveränitet.

Förvisso har ett antal advokatbyråer släppt sina ryska klienter och tagit bort sina metoder från landsflyktsnationen, men det är uppenbart att de vars mantra förblir "cash is king" är ovilliga att komma till sitt moraliska förnuft och göra detsamma. .

Genom att göra det vidmakthåller de "korruptionen" i det brittiska rättssystemet, som beskrivs av Bob Seely MP i allmänningen. 

Annons

Räcker det inte med att en av våra närmaste allierade, en nation som vi utger sig för att upprätthålla en speciell relation med, har förbjudits sex främsta brittiska advokater från att komma in i USA för att "[möjliggöra] Putins oligarker genom att engagera sig i övergreppsprocesser

Några gissningar om vilka företag dessa advokater kommer från? Kommer det riktiga CMS att stå upp?

CMS har angett "allmänt intresse" som ett skäl för att fortsätta sitt korståg på uppdrag av det ryska statligt ägda DIA, en enhet som ansvarar för att eftersträva medel och tillgångar från fallerade ryska kreditinstitut och deras aktieägare. Detta väcker frågan om vems allmänna intressen de skyddar, med allt som pekar mot Moder Ryssland. 

Vad som kanske är mer oroande är att CMS har vunnit ett antal brittiska statliga kontrakt samtidigt som de arbetar på uppdrag av ryska individer och enheter kopplade till Kremls skändliga aktiviteter. Senast var CMS en av sex leverantörer som vann ett kontrakt på 13 miljoner pund med brittiska myndigheter som löper till januari 2024. 

Och de är inte de enda. Grant Thornton, den brittiska revisionsbyrån är också engagerad i att samtidigt arbeta på uppdrag av de ryska och brittiska regeringarna.

Medan de lyckliga dagarna att vinna från Ryssland kanske vara vid slutet, är det fortfarande av stor oro att de brittiska myndigheterna Grant Thornton var engagerad i var inblandade i frågor om nationell säkerhet.

Ja, du läste rätt. Grant Thornton har tilldelats över 200 brittiska statliga kontrakt, som uppgår till mer än £23 miljoner i sammanlagt värde sedan 2018, samtidigt som han arbetar på uppdrag av borgenärer som inkluderar ryska statsägda enheter...om detta inte får dig att känna dig orolig, vad kommer att göra ?

En annan gissning om vem som finansierar DIA och CMS? Ding ding ding, Harbor Litigation Fund! Och vad kommer de att tjäna på sitt engagemang... åh, bara 30 % av de totala återvunna medlen från DIA:s konkursförfarande mot Anatoly Motylev, den tidigare ägaren av Russian Credit Bank med en skuld på över 2 miljarder pund som kommer att hitta tillbaka till Kreml via DIA. 

Även om de för närvarande inte är "olagliga", fortsätter dessa företag att lägga sina fickor och strida mot de bredare globala samhällenas ansträngningar

Utan ytterligare direktiv från nummer 10 som syftar till att stoppa dessa orättfärdiga aktiviteter kommer de att fortsätta att göra det, rakt under näsan på oss och ostraffat. 

Solicitors Regulation Authority måste göra mer än att utföra "stickkontroller" av företag som sägs arbeta för ryska oligarker och Office of Financial Sanction Implementation (OSFI) måste revidera sitt nuvarande arbetssätt för att utfärda advokatlicenser för att agera på uppdrag av sanktionerade klienter i returnera mot en rimlig avgift. 

Onödigt att säga att den nuvarande sanktionsregimen har och fortsätter att kväva de ryska väpnade styrkornas förmågor i Ukraina, men som ett globalt samhälle måste vi gå längre för att skydda de människor och demokratiska institutioner som vi håller heliga i våra egna länder.

Framöver måste de allierade regeringarna titta på att rikta in sig på nätverket av professionella tjänsteföretag och individer som utnyttjas av Putins nät av kamrater för att främja sina brott mot mänskligheten. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend