Anslut dig till vårt nätverk!

Cloud computing

Kommissionen gör programvara tillgänglig för alla för att gynna företag, innovatörer och områden av allmänt intresse

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionen har antagit nya regler för programvara med öppen källkod som kommer att göra dess mjukvarulösningar tillgängliga för allmänheten närhelst det finns potentiella fördelar för medborgare, företag eller andra offentliga tjänster. Den senaste kommissionens studie om inverkan av programvara och hårdvara med öppen källkod på tekniskt oberoende, konkurrenskraft och innovation i EU:s ekonomi visade att investeringar i öppen källkod i genomsnitt leder till fyra gånger högre avkastning. Kommissionens avdelningar kommer att kunna publicera den programvarukällkod de äger på mycket kortare tid och med mindre pappersarbete. Ett exempel på fördelarna med öppen källa är Legislation Editing Open Software (LEOS), programvaran som används i hela kommissionen för att utarbeta lagtexter.

LEOS, som ursprungligen skrevs för kommissionen, utvecklas nu i nära samarbete med Tyskland, Spanien och Grekland. Dessa regler följer kommissionens Programvarustrategi för öppen källkod 2020-2023, som under temat "Think Open", har lagt upp en vision för att uppmuntra och utnyttja den transformativa, innovativa och samarbetskraften hos öppen källkod, dess principer och utvecklingsmetoder. Strategin bidrar till målen för den övergripande Kommissionens digitala strategi och Digital Europa-programmet. För mer information, vänligen konsultera detta pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend