Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Mer än 7 miljoner liv på spel om ledamöterna reglerar E-cigaretter ur existens, varnar kampanj

DELA MED SIG:

publicerade

on

Under de närmaste dagarna står parlamentsledamöterna inför ett starkt val, enligt Save E-cigs-kampanjen. att återigen stödja stor tobak, en bransch som dödar 700,000 XNUMX människor i hela EU varje år, eller att stödja e-cigaretter, en marknadsbaserad, konsumentledd folkhälsovolution som har potential att rädda miljontals liv. 

När parlamentsledamöterna förbereder sig för att rösta om den här viktiga frågan har flera tusen tidigare cigarettrökare från hela EU, deras vänner och deras familjer undertecknat ett öppet brev till ledamöterna som säger: ”E-cigaretter för oss har varit en uppenbarelse. Eftersom våra vänner och familjemedlemmar bytte till e-cigaretter är det nu ett nöje att vara runt dem. De är friskare, lyckligare människor, och vi behöver inte lida indirekt till följd av att de röker. ”

Brevet, som har organiserats av Save E-cigs-kampanjen, en EU-omfattande kampanj som syftar till att ge en enhetlig röst för e-cigarettanvändare, deras vänner och deras familjer, uppmanar ledamöterna att inte reglera e-cigaretter som läkemedel.

Brevet kommer att levereras till ledamöterna på tisdagen.

I hela EU utgör e-cigaretter ett livskraftigt alternativ till rökning av cigaretter. De har gjort det möjligt för miljontals människor att lämna rökning, antingen helt eller deltid. Men det som ofta glömms bort i denna debatt är vänner och familj av rökare, som också gynnas när en rökare byter till e-cigaretter. De riskerar inte längre sin egen hälsa genom passiv rökning och viktigast av allt behöver de inte längre oroa sig för att deras vän eller familjemedlem dör i förtid.

Den 10 september, Ledamöter kommer att rösta om ändringar av tobaksproduktdirektivet. De kommer att ställas inför valet att stödja eller avvisa medicinsk reglering av e-cigaretter. Läkemedelsreglering kommer att införa begränsningar för e-cigaretter, vilket gör dem mindre attraktiva för cigaretter, och begränsar deras tillgänglighet, höjer kostnaderna och minskar innovation. Europaparlamentets eget utskott för rättsliga frågor uppgav att detta effektivt skulle förbjuda e-cigaretter. De som för närvarande använder e-cigaretter skulle inte ha något annat val än att gå tillbaka till att röka cigaretter och de som fortfarande röker skulle nekas möjligheten att byta.

Före överlämnandet av deras brev kommer Save E-cigs-kampanjen att hålla en presskonferens där ett antal ledande europeiska folkhälso- och sjukvårdspersonal kommer att tala mot läkemedelsregleringen av e-cigaretter. Kampanjen kommer också att göra ett stort tillkännagivande vid presskonferensen som kommer att få betydande konsekvenser för parlamentsledamöternas röstintentioner den 10 september.

Annons

David Dorn, en användare av e-cigaretter, sade: ”Lagen om oavsiktlig konsekvens i denna situation, om parlamentsledamöterna röstar för medicinsk reglering, kommer att vara e-cigarettanvändare som går tillbaka till att röka tobakscigaretter och därmed dör för tidigt som ett direkt resultat. Parlamentsledamöter kanske inte gillar att höra detta, men det är sanningen, och parlamentsledamöterna måste vara medvetna om detta. Om parlamentsledamöterna röstar för läkemedelsreglering kommer fler att röka och vi kommer alla att tvingas tillbaka till en mardröm som vi trodde att vi hade kvar.

"Vi förstår inte varför parlamentsledamöter vill ingripa för att förhindra eller hindra en rökare som har tillgång till produkter som potentiellt kan rädda deras liv. Men politikerna borde veta att vi tillsammans med miljontals andra e-cigarettanvändare och deras familjer kommer att hålla dem ansvariga för sina handlingar vid nästa års val till Europaparlamentet.

"Jag hoppas att parlamentsledamöterna kommer att rösta nästa vecka för att antingen ta bort e-cigaretter helt från tobaksproduktdirektivet eller att de kommer att be kommissionen gå bort och göra mycket mer forskning, finansiera några opartiska studier och komma tillbaka om två eller tre år och rapportera om situationen vid den tiden. Ledamöterna kommer då att ha mycket mer information till hands för att fatta ett beslut som inte kommer att leda till att 700,000 XNUMX liv per år avslutas tidigt eftersom de röstade för att effektivt förbjuda e-cigs som de för närvarande kommer från marknaden i Europa. Den här kampanjen vill se e-cigaretter som är starkt reglerade som en konsumentprodukt och fritt tillgängliga för dem som vill byta, inte bara för rökare, utan för alla våra skull! "

Sue Sutton, 37, mor till tre och hustru till Andrew Sutton - e-cigarettanvändare - sa: ”Min man, Andrew, började först använda e-cigs för fyra år sedan. Som någon som aldrig har rökt oroade det mig att han hade ökat mängden cigaretter han använde. Det som började som en "social" vana blev nu mer vanligt. Han uttryckte min oro för hans hälsa och för barnen och började undersöka andra alternativ. Han var angelägen om att sluta använda cigaretter och e-cigaretter verkade det bästa alternativet. Vid den tiden var de lättare tillgängliga och billigare än de slutade hjälpmedlen. Bortsett från enstaka lukt, från ångans smak, är e-cigs knappt märkbara i vårt hem. Han har inte längre "rökare" hosta och huset har ingen lukt som skulle förknippas med cigaretter.

"Den här kampanjen är viktig eftersom medicinsk reglering av e-cigs kommer att neka rökare möjligheten att byta till ett hälsosammare alternativ. Hur kan de fortsätta att tillåta tobakscigaretter att säljas fritt och samtidigt förbjuda e-cigaretter som hjälper alla? Ledamöterna måste erkänna att e-cigs är en konsumentprodukt och reglera dem som sådana - korrekt märkning, produkttestning och åldersbegränsningar för försäljning. ”

För mer information om Save E-cigs-kampanjen, klicka här. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend